Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Az Év kalandora a National Geographic szavazásán Kilian Jornet terepfutó Kiemelt

  • Állapot: Archív
A 2013-as év legszínesebb, legnagyobb jelentőségű kalandora és természetjárója a National Geographic szavazásán, a katalán terepfutó Kilian Jornet, a Salomon sportolója, termékfejlesztője és csúcstartója, aki évek óta a sportág egyik legjelentősebb sportolója, versenyzője. Adventurer of the Year- Kilian Jornet (Salomon)

Ugyanakkor Kilian nem a versenyeredményei miatt kapta meg a címet, hanem azért, ahogyan a természethez közelít és ahogyan ezt képviseli az emberek számára – vidáman, könnyedén, a legmélyebb elkötelezettséggel a természetvédelem és az élővilág felé.

12 febr. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  
Kilian Jornet - Adventurer of the Year Kilian Jornet - Adventurer of the Year National Geographic / SUUNTO

 

Elhivatottsága azért is legendás, mert mindig futótársai iránti tisztelettel és szeretettel teljesíti a távokat, segít másoknak és szívből szólóan mesél az élményeiről gyerekeknek és felnőtteknek. Hatására sok ezer felnőtt és még több gyerek kezdte el a sportolást terepen. Futásait rendszeresen filmre veszik és az a stáb, akikkel évek óta együtt dolgozik szintén számos díjat nyert sportfilmfesztiválokon.

A 26 éves Kilian számos csúcsot és rekordot tart, fiatal kora ellenére többszörös UTMB győztes (Ultra Trail du Mont Blanc – a leghíresebb ultra terepfutó verseny, ahol 186 km-t és 9000 m szintemelkedést kell teljesíteni egy versenyen), rekordot tart a leghíresebb hegyekre való felfutással (Olimposz, Kilimanjaro, Matterhorn (korábban írtunk errő. Kilian Jornet új terepfutó rekordja a Matterhornon)), és számos hosszútávú nemzetközi verseny győztese. Ő az egyike azoknak, akik példát mutattak abban, hogy a hegyek nem fékezik az embert, hogy a legvadabb álmokat is valóra lehet váltani.

Többszörös síhegymászó világbajnok, rendszeres résztvevője a legnehezebb hegyi futamoknak.

A díjat végül a közönségszavazás döntötte el, ahol több, mint 75.000 szavazat érkezett a világ minden részéről, és segítette Kilian győzelmét olyan nevek ellen, mint a legendás sziklamászó Adam Ondra, az óceánátúszó Diana Nyad, az óriáshullám lovagló szörfös Greg Long vagy az extrém snowboardos Kevin Pearce.

Kilian többéves munkája a „Summits of My Life" amelyet a projekt weboldalán lehet megtekinteni. Ez a világ legjelentősebb hegycsúcsaira való felfutást jelenti – 2014-ben a Denali csúcs Alaszkában és az Aconcagua Argentínában. 2015-ben pedig a Mount Everest...

 

A díjról így nyilatkozott: „Fantasztikus öröm számomra, hiszen a közönség szavazta meg nekem ezt a címet, pedig futásaimat nem a népszerűség miatt teljesítem, a hegyek és a természet lételemem, nem is tudnék nélkülük élni. Azt szeretném, hogy az emberek meglássák a természetben azt a csodát, amelyet csak azok láthatnak, akik kimerészkednek a szabadba. Ezért örülök, hiszen célom az emberek megmozgatása... láthatóan sikerült sokakban felkeltenem érdeklődést. Köszönöm mindenkinek!"

  Forrás: suunto.com | Foto, video: National Geographic, Salomon, X2S 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk