Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Catra Corbett, vegán terepfutó és ultramaratonista (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Archív
Catra Corbett nem mindennapi jelenség. Nemcsak a tetoválásai és extravagáns megjelenése, hanem a teljesítménye miatt is kiemelkedő ultrafutó és ultraterepfutó. 1997 óta vegán, azaz semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.

Catra 2013-ban ünnepelte a 250. jubileumi ultramaraton versenyét! Több rekordot is tart terepen és aszfalton egyaránt.

Az egyik legkülönlegesebb a John Muir Trail "out and back" versenyének női rekordja - ez összesen 676 km (12 nap 4 óra 57 perc)! Az egyirányú távon (338.6 km) a második legjobb időt futotta a nők között (5 nap 15 óra 50 perc).

01 máj. 2014 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

2011 novemberében futotta a 80. 100 mérföldes versenyét, amely a kedvenc távja. Elsősorban a sziklás és változatos emelkedésű terepet szereti, mert nem gyors, de egyenletes tempót képes futni a tereptől függetlenül.

Eredményei és személyisége miatt a HOKA futófelszerelés gyártó cég egyik arca és támogatt sportolója. Jelenleg is több HOKA cipőt tesztel.

2013 elején futotta a 86. 100 mérföldes versenyét, a Razorback 100-t, ahol nemcsak a női, hanem az összetett versenyt is megnyerve (részletek).

catra-corbett-vegan-ultrafuto-2014 10

Mint az egyik legfeltünőbb ultrafutó, Catra fontosnak tartja, hogy képviselje és népszerűsítse a sport és az életmód tudatos vállalását - ne a reklámok és a konvenciók határozzák meg az életünket. Életmódváltása előtt szélsőségesen egészségtelen életet élt (alkohol, drog, dohányzás), de hírdeti, hogy mindenki képes lehet változni, változtatni. Több, mint 15 év vegánság után egyre erősebb, gyorsabb, egészségesebb, a vegán életmódot követőknek külön edzéseket is tart.

"Régóta vagyok vegán, de ez semmilyen szinten nem hátráltat a sportolásban. Szeretek túrázni, kirándulni, sziklát mászni, de a cross-fit és az erőedzések sem állnak távol tőlem. Nem vagyok gyors, de imádok futni és van erőm másokat is motiválni, hogy elérhetik azt is, amit elérhetetlennek vélnek. Hiszem, hogy bármi lehetséges ha eleggé akarod és megteszel minden tőled telhetőt."

catra-corbett-vegan-ultrafuto-2014 6

  PR: maraton 3:45, 50k 5:22, 50mile 8:45, 100k 10:53, 100 mile 21:20, 125 miler30:02

  Forrás: Dirt Diva | www.greatveganathletes.com | FACEBOOK

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk