Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Biztonságosabban vezetnek azok az autósok, akik kerékpározni is szoktak

  • Állapot: Aktuális

A kerékpáros kontra autós párharcot valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk. A két tábor (bizonyos része) nagyjából ugyanazok miatt az indokok miatt fújnak egymásra: nem közlekedik eléggé körültekintően/biztonságosan a másik. Már eleve annak sincs értelme, ugye, hogy két tábor, hiszen mindkét fél a közlekedés résztvevőjének számít, nemrég azonban egy tanulmány is alátámasztotta, mennyire nincs értelme a párharcnak.

20 dec. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás   hvg.hu
Biztonságosabban vezetnek azok az autósok, akik kerékpározni is szoktak Foto: police.hu

Bicycling beszámolója szerint az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói nemrég publikálták felmérésüket az Accident Analysis & Prevention nevű szaklapban, amelyben arra voltak kíváncsiak, az autósok és a kerékpárosok mennyire közlekednek biztonságosan.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A kutatásban résztvevő (30 és 50 év közötti) személyeknek bizonyos hirtelen bekövetkező forgalmi helyzetet kellett felismerniük, és reagálniuk a látottakra. A tanulmány szerint azok az autósok, akik kerékpározni is szoktak, sokkal jobban mérték fel az adott helyzetet, és jobban is reagálták le azt. A szakemberek szerint mindez annak tudható be, hogy a kerékpárosoknak alapvetően nagyobb szükségük van arra, hogy a forgalom minden rezdülését figyeljék.

De fordhíthatjuk úgy is, hogy azok az autósok, akik nem szoktak kerékpározni, sokkal balesetveszélyesebb módon vezetnek. Vagyis a tanulmányból is látszik, a kerékpárosok vs. autósok párharcnak valóban nincs túl sok értelme, az egész ugyanis jórészt azon múlik, hogy mindkét félnek legyen tapasztalata a másik "oldallal" is.

Forrás: hvg.hu 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk