Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Tóth Viktor

Lubics Szilvi útja a Tahoe 200 terepfutó ultrára - Vipava, A Kör, UTH

Lubics Szilvi a héten indul a TAHOE 200 ultra terepfutó versenyen az USA nyugati részén. Mivel ez magában is egy nagyon különleges verseny, Szilvi pedig szeret lelkiismeretesen felkészülni, így olyan edzéstervet talált ki, amely állomásai önmagukban is megérnek egy külön fejezetet. Vipava Ultra Trail, A Kör, UTH... 

08 jún. 2024

Here limonádé

Ti is fenntartás nélkül hittetek gyermekként a négylevelű lóhere csodás, varázslatos erejében? Emlékeztek még milyen érzés a sok háromlevelű között találni egy négylevelűt? Hát...a négy, öt, hat...és ki tudja még hány G, amit kénytelenek vagyunk annak fejében elviselni, hogy azonmód elérhessük egymást, ha úgy hozza kedvünk, lehetőség szerint a Himalája alaptáborából is, mert el kell mesélnünk anyunak, milyen extra szuper, hogy mindjárt mi jövünk, és ha kell, ha nem a négy serpa fel fog rángatni bennünket a csúcsra.

06 jún. 2024

HOKA Anacapa Mid 2 Gore-Tex review: hiking boots or a new type of trail running shoes (+video)

Ever since I was a child, hiking boots have been a robust, strong shoe that "can withstand everything" in the field. Ever since I've been cross-country running (this can also be measured in decades), since then the classification of shoes has become more nuanced, I've used several cross-country running shoes that were a little heavier than their counterparts, but still qualified as running shoes.

Testing the HOKA Anacapa 2 Mid GORE-TEX boot was also interesting because it is a boot that is typically a cross-country shoe. Partly from recycled materials.

05 máj. 2024

HOKA Anacapa Mid 2 Gore-Tex túrabakancs avagy terepfutó cipő másképpen (+videó)

Gyerekkorom óta a túrabakancs számomra egy robusztus, erős cipő, amely "mindent kibír" a terepen. Amióta terepfutok (ez is évtizedekben mérhető), azóta a cipők minősítése árnyaltabbá vált, több olyan terepfutó cipőt használtam, amely kicsit nehezebb volt, mint a társai, de még bőven futócipőnek minősült. A HOKA Anacapa 2 Mid GORE-TEX bakancs tesztelése azért is volt érdekes, mert olyan bakancs, amely jellemzően terepfutó cipő. Részben újrahasznosított anyagokból.

04 jún. 2024

A legendás Homokmaraton – Marathon des Sables, Mazura Katalin élményei

Nagy álmom vált valóra azzal, hogy részt vehettem a legendás homokmaratonon, a Marathon des Sables-n a Dél-marokkói Szaharában. A verseny sikeres teljesítése után még mindig lebegek, a lelkem egy darabja ott maradt és még csak most ér utol. Ennek a hétnek az élménye annyira tömény és annyira kiszakított a normálnak hívott életből, hogy kell némi idő fejben is megélni azt.

Ott, közben teszem a dolgom, a túlélésre játszom, hiszen azért mentem, hogy megcsináljam és semmi más nem számít. Csak magamra számíthatok és mindent magamnak kell megoldanom a hét nap során, de mindig azt mondom: Te választottad ezt az arénát, hát szegd fel a fejed és bátran menj! 

04 jún. 2024

Csúcs - a Zegama-Aizkorri maratonon Kilian Jornet 11. győzelmét szerezte meg, Sylvia Nordskar az elsőt (+videó)

Kilian Jornet és Sylvia Nordskar nyerték a 2024-es Zegama-t, a Golden Trail sorozat 3. szakaszát. A Zegama-Aizkorri Maratonon 2024-ben egy fiatal és egy veterán terepfutó is a dobogó legfelső fokára állhatott. A nőknél Sylvia Nordskar (Norvégia) a féltávtól kezdve uralta a mezőnyt, ezzel megszerezte élete első győzelmét, Kilian Jornet (Spanyolország, Norvégia) pedig a rajttól kezdve vezetett a férfiaknál, és megszerezte a 11. győzelmét a 12 teljesített versenyből.

27 máj. 2024

Világjáró kaszkadőr és ninja warrior - Sziva Judit a Dűne filmek szereplője (+videó)

Sziva Judittal a budapesti Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF) találkoztunk, ahol ő volt a „Cascadeuses” (Kaszkadőrnők) című film nagykövete. Nem véletlenül… Judit igazi világpolgárként és fiatal kora ellenére is hatalmas szakmai tapasztalattal válaszolt a kérdésekre ott a film vetítése után, majd az interjúban is. Sokan ismerhetjük, felismerhetjük őt a képernyőről vagy a vászonról, hiszen a Dűne és a Ninja Warriors szereplője is volt. Más-más szerepben...

28 máj. 2024

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk