Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

ETU TNatura Európai terepsport sorozat indul 2014-ben Kiemelt

  • Állapot: Archív
Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) és a TNatura szervezet a 2013-as próbaév után egy teljes terepsport versenysorozatot hirdetett meg 2014-re, amely Európában a legnagyobb lesz.

A TNatura sorozat részben az XTERRA, részben az ITU versenyek jellegzetességeit ötvözi, célja a terepsportok népszerűségének növelése és a tereptriatlon, terepduatlon sportágak egyre növekvő táborának új lehetőségek biztosítása.

A magyar versenyzők közül a sorozatban esélyesként vesznek részt Poór Brigitta világbajnok, az "Év extrém sportolója 2012", Boronkay Péter paratriatlon és tereptriatlon világbajnok, Száraz Dénes színész (aki számos terepsportban bizonyította már sportolói tehetségét) és Mester Bálint az utóbbi évek veretlen magyar bajnoka.

06 dec. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  
Tereptriatlon rajt Tereptriatlon rajt XTERRA

 

Az "ETU TNatura Cross Triathlon 2014" sorozat dátumai és helyszínei:

június 1. – Sardinia (Italy) – ETU Cross Triathlon European Championship

június 22. - Predni Vyton (Czech Rep)

július 13. – Schluchsee (Germany)

szeptember 21. – Pokljuka (Slovenia)

Az első három helyszín már ismert a szakma számára:

az olasz verseny (ami egyben Európa Bajnokság) nagyon szép és nehéz helyen kerül megrendezésre: sziklás, technikás pálya, nagy meleg és mély homok. A verseny kulcsa: erő, állóképesség és gyorsaság.

a cseh futam útvonala technikás, zömében fenyőerdei és sziklás terepen vezet, meredek emelkedőkkel és lejtőkkel. Kifejezetten látványos és kihívásokkal teli pálya. A verseny kulcsa: erő, ügyesség és figyelem.

a német futamra jellemző a német precizitás: tűéles kanyarokkal teletűzdelt, nagy szintkülönbségű pálya, ahol a sebesség sincsen korlátozva. A verseny kulcsa: robbanékonyság, erő és kitartás.

Szlovéniában még nem volt nagy, nemzetközi terepsport futam, de a szlovén terepek ismeretében látványos és nehéz pályára számíthatnak az indulók. A verseny kulcsa: ügyesség, gyorsaság és kitartás.

A magyar X2S terepsorozat is több helyszínen kerül megrendezésre 2014-ben, a legismertebbek a Bánki tónál megrendezésre kerülő tereptriatlon Országos Bajnokság, a Eger-Felsőtárkány tereptriatlon és a piliscsabai Életfa terepfesztivál, egyben a terepduatlon országos Bajnokság.

 Nemzetközi versenysorozat: tnaturaevents.com | Magyar versenysorozat: tereptriatlon.hu | Fotó: X2S TEAM, XTERRA

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...