Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Duatlon OB, Kaszó - interjú a győztes Fuchs Renivel

  • Állapot: Archív

Kaszó egy éves kihagyás után újra bizonyíthatott a Duatlon OB megrendezésével. A versenypályákon látványos csaták zajlottak, a pályák vonalvezetése miatt ebből sokat érzékelhettünk, hiszen szinte a szemünk előtt pörögtek az események - majdnem minden korcsoportban az utolsó ezer méteren dőltek el a bajnoki címek.

Duatlon OB, Kaszó - interjú a győztes Fucsh Renivel

Egy híjján ötszáz versenyzőnek tapsolhattunk a nap folyamán, így elmondhatjuk, hogy a mezőny (is) méltó volt egy sprint országos bajnoksághoz! (triatlon.hu)

A női versenyben első Fuchs Renit kérdeztük a verseny után.

03 máj. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Kaszó az egyik kedvenc pályád, hogy érezted magad, milyen volt a verseny?

Köszönöm nagyon jól éreztem magam, persze egy győzelem hamar feledteti a futam közben elviselt szenvedéseket.

A versenyről szólva nagyon kemény csata volt.

A rajtot követően több edző is kiabált a pálya széléről, hogy „komolytalan, nyugi”. Ez lefordítva azt jelentette, hogy ne sprinteljenek velünk, mert ezt a tempót nem lehet bírni, aki elöl felveszi a kesztyűt, az biztos beledől.

Nem így lett. Dudás Eszterrel ketten elszakadtunk, majd hamarosan Forró Zsófi is csatlakozott hozzánk hátulról, és így hármasban teljesítettük ez első – öt kilométeres – futást.

A bringára szállva jelentős előnyünk volt az üldözők előtt.  A kerékpár eleje, puhatolózással telt. Sem Eszter, sem én nem vállaltunk részt a munkából, amin Zsófi eléggé felhúzta magát. Sokat füstölgött rajta, hogy nem igaz, hogy nem vagyunk képesebb keményebb iramra.

A fordítóban aztán Eszter – vagy a sok szidásnak, vagy a tudatos taktikájának köszönhetően – megindult. Igyekeztem utána, csak az járt a fejemben, hogy ott kell lennem. Párszáz méter után helyreállt a rend, felértem. A helyzet azonban változott, mert Zsófi leszakadt. Innentől kezdve mindketten keményen dolgoztunk, összekovácsolt az azonos érdek, hogy kivonjunk egy kiváló futót a végső csatából. Sikerült.

A húsz kilométer kerékpár teljesítését követően meggyőző előnnyel futottunk ki ketten. Eszter nagyon jó erőben volt. A táv első felében 5-6 iramváltást csinált az egyébként is gyilkos tempóra. A cél előtt 500 méterrel azonban megállt, én pedig próbáltam mindent beleadni, hátha ennyivel a cél előtt el lehet dönteni a versenyt.

Sikerült, a befutó folyosóba már egyedül érkeztem, végig pacsiztam a szurkolókat, és boldogan szakítottam át a célvonalat.

Köszönjük a beszámolót, hol folytatódik a szezon?

Tiszaújvárosban indul a triatlon szezon, az első ranglista versennyel. Remélem ott is sikerül jól szerepelni.

Sok sikert!

Forrás: SAUCONY

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk