Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Csomor és Hasenfratz a maraton magyar bajnok

  • Állapot: Archív
The image “https://bikemag.hu/images/stories/2007/05_majus/topmara_logo.gif” cannot be displayed, because it contains errors.A Magyar Kupát is vezető Hasenfratz Péter győzelmét hozta a T-Mobile TOP Maraton sorozat második futama Visegrádon. A verseny egyben Groupama Magyar Bajnokság is volt, így még édesebb a győzelem a Bringabanda SC versenyzője számára - különösen azért, mert az olimpiai kvalifikációért küzdő két nagyszerű sportoló Melts András és Parti András közé állhatott fel a bajnoki dobogó legmagasabb fokára. A nőknél a világ legsokoldalúbb sportolója címre is jó eséllyel pályázó Csomor Erika aratott könnyed győzelmet.
04 júl. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Kilenc nemzet sportolói, összesen 1370-en álltak a rajtnál a visegrádi Duna-parton, hogy a Pilis-hegység emelkedőin eldöntsék, ki a legjobb mountain bike maraton versenyző Magyarországon - a férfiaknál 100, a nőknél 65 kilométeren. Az országos bajnokság azok számára is vonzó volt, akiknek az egymást követő olimpiai kvalifikációs versenyek miatt nem volt lehetőségük hazai maraton sorozatokon rajthoz állni: Melts András, Parti András, Buruczki Szilárd és Blazsó Márton nemzetközi olimpiai cross (XCO) versenyeken küzd azért, hogy hazánknak is legyen legalább egy indulója a Pekingi Olimpiai Játékokon. Ez a nap azonban a „nagyok” számára a győzelemi esélyekről szólt - ahogy Hasenfratz Péter verseny után elmondta: itt nem elég a dobogó, bajnok csak egy van, itt győzni kell!
 


Közvetlenül a rajt után a mezőnynek kemény emelkedőkkel kellett megküzdeniük, és hamarosan egy ötfős csoport állt össze: Hasenfratz, Parti, Melts, Bogár Gábor, és a két évvel korábbi Szilvásváradi győztes, a szlovák Ivan Rybarik távolodott az üldözőktől. 35 kilométer környékén Bogár Gábor lemaradt és négyen maradtak, ezt követően támadások, szökések és technikai problémák nehezítették az élen haladó kerékpárosok életét. Parti András az első, szerencsésnek is mondható defektje után (a frissítőponton egy gyors kerékcserére volt lehetősége) nemcsak visszaért a többiekre, de lendületből tovább is haladt, és látótávolságon kívülre került. A második defektjét azonban már saját erőből, az erdőben kellett megjavítania, ami miatt nem csak kiesett a ritmusból, de ez lelkileg is összetörte, és jelentős hátrányt szenvedett. Körülbelül féltávnál, a vezetés Melts András ölébe hullott - de ekkor még nagyon sok volt hátra a versenyből. Közben a szlovák Rybariknak is technikai gondjai támadtak. Ekkor kezdődtek a kisebb hátrányt összeszedő Hasenfratz percei és órái: egyre jobban magára talált, hamarosan utolérte Melts Andrást, akinek ez az üldözőverseny teljesen felőrölte az erejét. Hasenfratz pedig szárnyakat kapott és fantasztikus, eredménnyel, több mint kilenc és fél perc előnnyel érkezett a visegrádi célba. A magyar bajnok száméra számára a következő kihívás egy ausztriai 200 km-es maraton lesz, Melts és Parti pedig az olimpia cross versenyekre koncentrál.

A nőknél egy szabálymódosításnak köszönhetően középtávon, 65 km-en dőlt el a bajnoki cím. A győztes Csomor Erika bár saját bevallása szerint elfáradt, ez a verseny után nem nagyon látszott meg rajta. Egy hete a világ egyik legjelentősebb triatlon ironman versenyén, Roth-ban magyar rekorddal szerzett negyedik helyet. Most pedig közel hét és fél perccel előzte meg a korábban számtalan mountain bike bajnoki címet szerző Vajda Mártát.


Eredmények:

MVM Duna Maraton
T-Mobile TOP Maraton sorazat második futama Groupama MTB Maraton Magyar Bajnokság

Nők (65 km):
Bajnok: Csomor Erika (Corratec World Team) 3:33:13 óra
Vajda Márta (Merida Maraton Team) 7:25 perc hátrány
Simon Emese (KTM Team - Bornsport) 13:18 perc hátrány

Férfiak (100 km):
Bajnok: Hasenfratz Péter (Bringabanda SC) 4:22:45
Melts András (Corratec World Team) 9:37 perc hátrány
Parti András (TREK Józsefhegyi SE) 12:03 perc hátrány

[ BikeMag ]

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk