Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Sabrina Jonier volt a leggyorsabb DH-s hölgy (videóval)

  • Állapot: Archív
Jonier a lejtőnA múlt hétvégi La Bresse-i (FRA) győzelem után bizakodva várták Sabrina Jonniert a Valnord-i Világkpua futam első helyeinek egyikére... és Ő nem is okozott csalódást...A kanadai Micayla Gatto volt az első hölgy a mezönyben, aki bizonyította, hogy lehet itt 3 perc alatti időt is menni. A mezőny feléig az első helyen tudott állni, míg az amerikai Melissa Buhl 2:51:20-as idejével letaszította őt az ideiglenes első helyezettenk járó Nissan Hot Seat üléséből.
21 máj. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Buhl kevés időt kapott kiélvezni a Hot Seat pozícióját, mivel 5 versenyzővel később érkező japán Mio Suemasa 2:48:60ra módosította a legjobb időt. Suemasa-t rögtön felülmúlta Myriam Nicole (FRA) két tized másodperccel, aki a veterán Celine Gros-t helyettesítette. De az utolsó három még várta a startot. Emmeline Ragot, a korábbi junior világbajnok, aki harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát. A világkupa éllovasa Tracy Moseley szorosan jött Ragottal a pálya felső részében, de a technikás szekcióban kicsit visszaesett.

Ezek után jött a feltüzelt Jonnier, aki gyorsabb volt mindkét szakaszon és fantasztikus 4 másodperccel verve a legjobbakat ért célba. A döntőben Jonnier 9 másodperccel ment gyorsabbat, mint a kvalifikáción! A Maxxis-Rocky Mountain versenyzője ezzel átvette az összetett vezetést Tracy-től, bár csak két aprócska ponttal, 3 futammal a világkupa kezdete után.

"Nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta Jonnier - "Egész héten jól éreztem magam itt, és a véghajrában még erősebb voltam, mint a múlt hétvégén. Egyben kicsit dühös is vagyok, mivel nem tudok normális kvalifikációt menni, így kicsit jobban éreztem a nyomást magamon, mint kellett volna. Ennek ellenére tökéletesen éreztem a pályát, és szuper volt a kerékpárom beállítása is. Jó érzés újra a világkupa sorozat tetjén állni."

Moseley kommentje: " Sajnos egy hibát vétettem a felső szekcióban, de ezt leszámítva úgy gondoltam jó futamot mentem. Látva a Sabrina idejét, már nem így gondolom ezt. Emmeline 2 századmásodperces előnye igazi verseny szituáció... néha neked sikerül, néha nem, de ez is része a versenyzésnek. Számomra mindezek azt jelentik, hogy ha hazamegyek, még dolgoznom kell, és ezt is fogom tenni."

A világkupa sorozat összetett állása 3 futam után:

1. Sabrina Jonnier 642pont
2. Tracy Moseley  640pont
3. Emmeline Ragot 525pont
4. Nicole Myriam 372 pont
5. Fionn Griffiths 300 pontA www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk