Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Benkó Barbi-interjú - új csapat, új tervek

  • Állapot: Archív

Benkó, Barbi, Focus, mtb, monti, kerékpár, cross

A juniorként világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbara újabb sikeres szezont tudhat maga mögött, nemzeti bajnoki címei, és különböző UCI-kategóriás versenyeken aratott győzelmek mellett az elit U23 hölgyek között 5. lett az Európa-bajnokságon és 7. a világbajnokságon az olimpiai számban.
09 nov. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Jelenleg a legismertebb magyar hegyikerékpár versenyző, eddig a német Rothaus Cube színeiben járta a világversenyeket, nemrég azonban csapatváltásról számolhattunk be, Barbi továbbra is német csapatnál, a Focus MIG-nél (Made in Germany) folytatja.

- Kezdjük a legfrissebb hírrel veled kapcsolatban, miért váltottál csapatot?

- Voltak már idén kisebb problémák a Rothaus-Cube-nál, a szezon végén kiszállt a Cube is a szponzorálásból, bizonytalanná vált a folytatás. Talán már kicsit előbb is érdemes lett volna új csapat után néznem, mert a világbajnokság után elég feszült lettem, gyakorlatilag nem is tudtam, hogyan tovább.

Emellett már év közben sem esett minden egybe az én távlati terveimmel. Nekem nagyon fontos a cél a londoni olimpiai szereplés, amihez a legideálisabb a világkupákon való részvétel, a Rothaus-nál pedig egyre inkább a hazai, Bundesliga-futamok kerültek előtérbe. A világkupákon szinte nem is látszottunk, a Bundesligában hatalmas sátor, stb., de pontszerzés szempontjából ezek a versenyek nekem kevésbé előnyösek.

...

- Miben jobb a Focus-MIG a Rothaus-nál?

- Amellett, hogy UCI ProTeam (tehát a legmagasabban jegyzet profi kategória) sokkal jobban koncentrálnak a világkupákra, a következő szezonban az összes futamon tervezzük a részvételt, ami az olimpiai pontszerzés szempontjából is nagyon jó lehetőség. Egy fokkal jobbak a körülmények is, elég például a kerékpárokat említeni, négy bringánk lesz, merevfarú, fully, országúti és cyclocross. Itt említeném meg, hogy jövőre lesz egy egyéni szponzorom is az Oakley személyében. Ha sikerül jó eredményeket elérnem, jobban is kereshetek, világkupa-pontok szerinti prémium-rendszer van, de jól fizet a világkupa dobogó (23 év alatti korosztályban is), a nemzeti bajnokságok, és kiemelten kezelik a londoni olimpiára való kijutást.

...

- Miben változtál, fejlődtél idén, vagy mi változott esetleg a hegyikerékpársport olimpiai-krossz szakágában?

- Az eredmények ellenére az idei évet nem éreztem olyan jónak, sokat estem is versenyeken. Többször pont nem sikerült világkupákon az U23 dobogó, gyűjtöttem a 4. helyeket, ezeken jövőre mindenképpen szeretnék változtatni!

Általánosságban egyébként nehezebbek, technikásabbak, veszélyesebbek lettek a pályák, amikor Champéryben egy Absalon mondja azt, hogy „na, ezt nem kéne", az már jelent valamit... Ezért is jó, hogy jövőre lesz fully-bringa, idén is jobban illett volna néhány pályához.

Teljes cikk: www.bringahirado.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk