Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Benkó Barbi egyre magabiztosabban versenyez - Offenburg VK ezüstérem

  • Állapot: Archív

Benkó Barbi, Offenburg, VK, ezüst, hegyikerékpár, olimpiai-krossz, XCOBenkó Barbara, a német Focus M. I. G. versenyzője tovább remekel a hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa sorozatban, a németországi Offenburg pályáján ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel, és megőrizte vezetését az összetettben a huszonhárom év alatti hölgyek között..

Barbi két harmadik hely – Dél Afrika, Nagy Britannia – után lépett feljebb, és már a dobogó legfelső foka is nagyon közel volt, talán csak vizsgaidőszak okozta megterhelésnek tudható be, hogy korábban fáradt el, mint a győztes francia Pauline Prevot.

30 máj. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Olimpiai reménységünk – aki újabb értékes ranglista pontokkal gazdagodott – így értékelte a verseny: „Nagyon jól éreztem magam a versenyen, az első körben vezettem, de éreztem, hogy a későbbi győztes, Pauline végig ott liheg a kerekemen. Együtt mentünk egy ideig, majd a második kör végén az emelkedőn ellépett, onnan növelte az előnyét 40 másodperc köré. Az utolsó körre én egy kicsit megrogytam, utolért egy francia lány, de szerenecsére nem sikerült leszakítania, együtt érkeztünk a hajrára, és sikerült megvernem a sprinten. Nagyon örülök, sikerült megőrízni a világkupában is a vezetést, alig hiszem el, hogy ilyen jól alakul a szezon."

A szombati U23-as férfi versenyen az Euro One-Cube MTB Teamet hármat is képviselték: közülük Juhász Zsolt volt ezúttal is a legeredményesebb, és az idény harmadik VK-futamán sem maradt pont nélkül. Ezúttal kilenc egységet szerzett – több is lehetett volna ez, ám a harmadik kör nem sikerült igazán, csak a huszadik időt tekerte. Hiába javított a negyedikben, és lett az összesített ideje ott a harmadik legjobb, a célba tizenhetedikként tekert be. Csielka Márk a 91. helyen fejezte be a futamot, ami Szatmáry Andrásnak – és hozzá hasonlóan további 13 versenyzőnek – nem sikerült.

Szintén szombaton vették fel a bukósisakot és a további biztonsági kiegészítőket a juniorok: itt Fenyvesi Péter és Meggyesi Gergő képviselte a mieinket. A százhúsz főt számláló mezőnyben Fenyvesi a 97., Meggyesi a 108. helyen ért célba – ebben a kategóriában is tíz százalék volt a versenyt feladni kényszerülők aránya.

 

 A NŐI U23 FUTAM EREDMÉNYE:

1. Pauline Ferrand Prevot (Fra) Lapierre International 1:12:33
2. Benkó Barbara  (Hun) Focus MIG Team 0:01:26
3. Fanny Bourdon (Fra) GT Skoda Chamonix 0:01:28

A VK-ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Benkó Barbara (Hun) Focus MIG Team 190 pont
2. Pauline Ferrand Prevot (Fra) Lapierre International 180 pont
3. Elisabeth Sveum (Nor) Team Merida Smart Safety 154 pont
 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk