Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Bécs-Budapest - lelkes futók a célban, Tóth és Staicu félmaratoni győzelme

  • Állapot: Archív
Bécs-Budapest, szupermaraton, futás, félmaraton, Herbák, x2sTóth László és Staicu Simona nyerte szombaton a Budakeszi–Budapest félmaratonit, az idén elmaradt Bécs–Pozsony–Budapest futóverseny megrendezett utolsó szakaszát. Célba érkeztek a teljes szupermaratoni távot teljesítő sportolók is, köztük Herbák Gergő, aki egyedül futotta le a teljes távot, csak barátok és a többi versenyző segítségével.
25 okt. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A Buda-Cash Békéscsaba atlétája, Tóth László a táv nagy részén maga elé engedte legnagyobb riválisát, az etióp Ashenafi Erkolót. Már csak néhány kilométerre voltak a városligeti céltól, amikor a csabai futó ritmust váltott és majd 15 másodperces előnnyel haladt át elsőként a célvonalon.

A nőknél a MISI SC versenyzője, Staicu Simona nem kockáztatott: már 5 kilométernél, a rajt utáni emelkedőn megelőzött mindenkit, s végül több mint két perc előnnyel ért célba Földingné Nagy Judit előtt.

A félmaratoni verseny útvonalán a nemzeti ünnepre emlékezve Szabadság-futamot is rendeztek, amelyen iskolások sokasága vett részt. A mezőnyben haladtak a Kolonics-emlékfutás résztvevői is.

A szupermaraton teljes távját saját felelősségére teljesítette néhány elszánt futó és kerékpáros. Ők együtt indultunk el Bécsből, és együtt érkeztek be a célba Budapestre, 317 kilométerrel később. A Bécs-Pozsony-Budapest távon 2010 október 19-23 között induló-teljesítő CSAKAZÉRTIS sportolók névsora:

- HERBÁK GERGŐ egyedüli egyéni futó (X2S-KONA TEAM, első teljesítő)

- AWF futócsapata: Herbert Fennes WAstl (Eisenstadt Ausztria); Karl Harrer (Mattersburg (Ausztria), Bombay Zsolt (Győr), Varga B. József (Sopron)

- Királysport-Centrabau futócsapata és kísérőik Szombathelyről: Hopp Viktor, Gyöngyösi Róbert, Szakós Péter, Nagy Gábor, Tuli Lajos, Komlóti István

- A Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület Győr csapata és kísérőik: Mittnacht József, Kiss Csilla, Babits Zsuzsanna, Barát Mária, Péter Zsolt látássérültek; Horváth Dóra, Horváth Andrea (Kaposvár), Horváth Andrea (Bp.), Horváth Tibor, Balázs Gábor, Farkas Bence (12), Zelei József, Pallang Áron (16), Pallang Virág (15), Pallang Attila látók, valamint Kiss László és Pálmai Zsolt kísérők

- A Győri Futoltók csapata és kísérőik (ők csak Győrig tarthattak többiekkel): Pintér Ferenc, Bakó Attila, Hatos Csaba, Molnár Csaba tűzoltók és kísérőik Bári Róbert (kerékpárral), Bakóné Anita (kísérő) Élő Szabina (kísérő)

- Győri szólókerékpáros csapat: Janeba Miklós, Homlok József

- Szintén a teljes távot teljesítette a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére adományokat gyűjtő csapat, amely versenyen kívül Bécsből indult, s három nap alatt egymást váltva Budapestig futott.

Félmaraton eredmények

Férfiak:

1. Tóth László 1:08:52

2. Ashenafi Erkolo (etióp) 1:09:07

3. Oláh Tamás 1:10:26

Nők:

1. Staicu Simona 1:21:19

2. Földingné Nagy Judit 1:23:22

3. Bátai Réka 1:26:29

{joomplucat:663 limit=2|ordering=random}

Forrás: www.masz.hu, www.3x2s.hu

Fotó: X2S TEAM

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk