Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Jubileumhoz méltó mezőnnyel és színvonalon a Bükki hegyimaraton

  • Állapot: Archív

Több, mint 450 futó fogadta el a szervezők meghívását a június 9-én megrendezett, jubileumi 20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyre, mely a miskolci Maratoni Hétvége első felvonása volt.

Jubileum, mezőny, Bükki, hegyimaraton, Németh Csaba, atlétika

A világ tíz legjobb hegyi-ultrafutójaként jegyzett Németh Csaba által kijelölt új körpályával várták a Bükkbe, a Csanyik-völgyben, a Királyasztalnál kialakított versenyközpontba a futás szerelmeseit a rendező Marathon Club tagjai.

A négy versenytáv 387 résztvevője Papp Jánosnak, a DVTK kétszeres maratoni-futó magyar bajnokának a startjelére együtt kezdte meg a terepkilométerek gyűjtését. A 10,5 km-es kör, vagy körök komoly próbatétel elé állították a résztvevőket, akik közül a maratonisták számára külön tétet jelentett, hogy a verseny válogató volt az idei hegyi-futó világbajnokságra.

11 jún. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Ezzel együtt is a valódi király-etapot a 63,2 km-es ultramaratoni versenyszám jelentette, melyben a miskolci Papp Gergely nemes egyszerűséggel rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul egyedüli hat órán belüli idejével alaposan feladta a leckét a jövő évi „trónkövetelőknek" . A maratoni távon a szintén a borsodi megyeszékhelyen élő Karlowits-Juhász Tamás fölényesen nyert, így neki jó esélye van a fent említett világbajnoki részvételre.

Félmaratonon a korábbi sokszoros győztes Soltész Rolandnak ezúttal be kellett érnie a második hellyel, hiszen azon a napon Szűcs Rajmund bírta jobban a táv második felét és négy percnél nagyobb előnnyel nyert.

A betétszámot jelentő, 75 indulót a rajthoz szólító Hegyen-völgyön Maratonka névre keresztelt családi túra- és futónap 4 km-es távjának abszolút leggyorsabb teljesítője egy 11 esztendős miskolci fiatalember, Pálffy Zsombor volt.

20. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny, melynek hangulatáról az országszerte méltán elismert szpíker, a kaposvári Péter Attilát gondoskodott, utolsó állomása volt a 2. Borsodi Félmaratoni Kupa-sorozatnak. Az összetett eredményt a széria részét képező őszi, miskolci Barátság Maratonon hirdetik majd ki. A terepfutóverseny pontszerző helye volt az EDF-DÉMÁSZ Olimpiai Ötpróba-London 2012-sorozatnak, mellyel jó néhány „pontvadász" élt is.

Ünnepelt edző

A versenyt megtisztelte jelenlétével Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke, aki a díjátadás keretében emléktárgyat adott át Szűcs Józsefnek, az MVSI 30 esztendeje a pályán levő atléta-edzőjének. Az évforduló apropóján köszöntötte az egykori válogatott gyaloglót dr. Szabó Brigitta, az Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

Diczházi Mónika sportreferens a miskolci önkormányzat, Hölcz Péter, a MISI SC nevében gratulált az ünnepeltnek, akinek kezét Szabó Tibor, a DIAC korábbi elnöke, valamint a tanítványok szép számú csoportja is szeretettel rázta meg. A rögtönzött kis ünnepség ötletgazdája, Szűcs István elnök, a Marathon Club nevében nyújtott át ajándékot az évtizedek során négyszáznál is több sportolót felkészítő mesternek.

Eredmények

Ultramaraton (63,2 km): 1. Papp Gergely (Miskolc) 5:59:28 óra, 2. Tamás István (Miskolc) 6:34:35, 3. Belej Bálint, 6:55:29.

Maraton (42,2 km), férfiak: 1. Karlowits-Juhász Tamás (Miskolc) 3:35:13, 2. Pelsőczy Attila (TFSE), 3:42:37, 3. Deme Szabolcs (Ózdi Teknőc Futóklub) 4:01:26

Maraton (42,2 km), nők: 1. Köcski Réka (Futóbolondok SE) 4:18:08, 2. Dr. Paál Emőke, 4:32:44, 3. Dr. Belus Fruzsina, 5:08:12

Félmaraton (21,2 km), férfiak: Szűcs Rajmund (Miskolc) 1:41:37, 2. Soltész Roland (Miskolc) 1:46:02, 3. Csikós Csaba, 1:49:20.

Félmaraton (21,2 km), nők: 1. Nyilas Zsuzsanna, 2:03:13, 2. Vass Vera, 2:05:53, 3. Péter Ágnes (Miskolci Futóklub) 2:10:45

Kismaraton (10,7 km), férfiak: 1. Kovács Zsolt, 44:55, 2. Széll Tamás, 45:13, 3. Langer Olivér, 48:55

Kismaraton (10,7 km), nők: 1. Kazainé Bodnár Szilvia, 59:04, 2. Papp Éva, 1:07:51, 3. Németh Krisztina, 1:08:15.

(A részletes eredményeket a www.hegyimaraton.hu honlapon lehet megtalálni.)

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk