Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Kálovics Anikó győzelme a Velence Marathonon

  • Állapot: Archív
Image Kálovics Anikó Kálovics Anikó győzött az olaszországi Velencében megrendezett nemzetközi maratoni futóversenyen. Anikó 2:31:24 alatt teljesítette a távot, és majdnem egy teljes perccel kenyai ellenfele előtt ért célba.
28 okt. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


A 23. Velence Marathon mezőnye meleg, napos időben rajtolt el. A női versenyben a táv első felében Kálovics Anikó és a kenyai Anne Kosgei együtt futottak elől (15 km - 52:36; féltáv - 1:14:15). Kosgei 30 kilométernél 17 másodperccel Anikó előtt futott át, de aztán Anikó fokozatosan ledolgozta hártrányát a kenyai futónővel szemben, és 39 kilométernél el is hagyta őt.

"Úgy döntöttem, lassítok a táv második felében, mert fáradtnak éreztem magam. Amikor láttam, hogy Kosgei nincs túl messze, találtam magamban elég erőt ahhoz, hogy utolérjem és lehagyjam őt." - nyilatkozta Anikó a verseny után. Anikónak ez volt a negyedik nagy nemzetközi maratoni győzelme (Carpi 2006 és 2007, Torinó 2007).

A férfi mezőnyben egy 12 fős élboly futott együtt egészen féltávig (1:04:59), de 30 kilométerhez érve már csak öten futottak elől (1:32:35). Végül az utolsó kilométereken a későbbi győztes kenyai Joseph Kimosop Lomala nagyot küzdött honfitársával,Jacob Chesire-rel. A két futó nem nagyon bírt egymással, az utolsó méterekig fej fej mellett futottak. Lomala csupán egy másodperccel előzte meg honfitársát a végső hajrában (2:11:06). Lomala a verseny után elmondta, öt hónapon át készült kimondottan erre a versenyre, és nagyon örül a győzelemnek.

Eredmények
Nők:

1. Kálovics Anikó 2:31:24
2. Anne Kosgei (kenyai) 2:32:21
3. Florence Chepkurui (kenyai) 2:50:09

Férfiak:
1. Joseph Kimosop Lomala (kenyai) 2:11:06
2. Jacob Chesire (kenyai) 2:11:07
3. Kidanae Adbi (etióp) 2:11:57

Forrás és képek: https://www.iaaf.org/; https://www.venicemarathon.it

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk