Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Siklóernyősök hódították meg a Kilimandzsárót

  • Állapot: Archív

siklóernyő, Kilimandzsáró, Red Bull, extrémEgy csapat dél-afrikai siklóernyős meghódította az 5895 méter magas Kilimandzsárót, és ha már ott jártak, le is repültek onnan. Ezzel pedig történelmet írtak, ugyanis ez volt az első hivatalosan feljegyzett siklóernyőzés Afrika legmagasabb pontjáról. A csapatban ott volt a Red Bull X-Alps versenyzője, Pierre Carter is.

Az expedíció egy 12 fős csapatból állt, akik szeptember 16-án kezdtek csúcstámadásba a 4700 méteren lévő alaptáborukból. A csapatban ott volt Pierre Carter X-Alps versenyző is, akinek ez volt a harmadik csúcshódítása és repülése a "Seven Summits Seven Flights" programjában.

24 szept. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A projekt célja: hét kiválasztott csúcs siklóernyős meghódítása. Carter eddig sikeresen teljesítette az Elbruszra és az argentin Aconcagua hegyekre vezetett expedícióit.

A 12 fős társaságból csak négyen tudtak leernyőzni a rossz szélviszonyok miatt. A csapat a déli oldalról próbálkozott volna a repüléssel, de tervet kellett váltaniuk, és a kivárásból végül a keleti oldalra esett a választás.

Az elrugaszkodásra 30 percük volt, így csak négyen tudtak leereszkedni.

A szerencsések 50 perces repülés után értek földet, a többieknek "fel kellett adniuk" az expedíciót, és gyalog indultak vissza.

extrem.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk