Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Triatlon, Balatonföldvár - előzetes találgatások

  • Állapot: Archív
TriatlonBalatonfüredSzombaton a tavaly életre hívott Triatlon Tour-sorozat idei első állomásaként rendezik meg Balatonfüreden a rövidtávú ob-t, amely egyben válogató lesz a felnőtt és az U23-as Európa-bajnokságra. Lehmann Tibor szövetségi kapitány az elmúlt évek legizgalmasabb versenyére számít.
25 máj. 2007 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a nőknél rajthoz áll a duatlonosok közül a múlt hétvégi győri vb-n bronzérmes Csomor Erika, valamint Brassay Réka is, míg a férfiaknál Lipták Tamás több év után ismét kimagasló formában van, így komoly veszélyt jelenthet a címvédő Kuttor Csabára.

A budaörsi világklasszis Győrben bizonyította, hogy nagyszerű formának örvend, s noha úszásban egyértelműen gyengébb a triatlonos élmezőnynél, kerékpározásban és futásban viszont valószínűleg jobb teljesítményre képes, így könnyen előfordulhat megtréfálja a favoritnak tartott Szabó Zitát és a címvédő Walkó Andreát.

A cél megvan: szeretném megvédeni a címem. Erika indulása viszont alaposan felboríthatja az eredeti elképzeléseket, ugyanis nem valószínű, hogy a tavalyi taktika beválhat. Egy biztos, a 1,5 km-es úszás során jelentős előnyre kell szert tenni, de ezúttal a kerékpározásnál sem szabad majd pihenni, nehogy túlságosan lecsökkenjen az előny, ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy maradjon elég erő a futásra” – elmélkedett a versenyről a tavalyi bajnok, aki egyúttal hozzátette, Csomor részvételével mindenképpen izgalmas verseny várható, mivel a gyengébb úszóknak is lehetőséget kínál a felzárkózásra, mint például az egy éve harmadik Koch Renátának. A 2006 mellett 1995-ben is aranyérmes Walkó amúgy úgy véli, Szabó Zita és Csomor Erika lehetnek a legnagyobb riválisok, de érdemes lesz odafigyelni Brassay Rékára és a jól úszó Vanek Margitra is.

Csomor Erika
Csomor Erika
Csomor nem is titkoltan készül a triatlonosok megtréfálására, noha a szombati verseny után fájt a sarka és vérhólyag is volt a lábán:

A futással és a bringával nincs gond, de úszásban is javultam, ezért úgy érzem, eséllyel veszem fel a harcot a fiatalokkal. A pálya is nekem kedvez, mivel kerékpáron több emelkedőt is meg kell mászni, márpedig nekem kifejezetten fekszik a nehéz pálya, sőt az úszás után elég jó kis sort alkothatunk esetleg Rékával és a tavaly második, ugyanakkor inkább hosszútávon remeklő Harsányi Zsuzsival”.

A férfiaknál Kuttor Csaba még címvédő társánál is határozottabban válaszolt arra a kérdésre, hogy mit vár a szombati viadaltól:

Címvédés lesz. A főrivális a régi önmagát idéző Lipták Tamás lesz és talán Pocsai Balázs szólhat bele ebbe a küzdelembe, ő abszolút sötét ló, mert bármikor kiszaladhat neki egy jó eredmény” – beszélt vetélytársairól Kuttor, aki taktikájával kapcsolatban elmondta, hogy semmit nem tervez el előre, és majd aszerint alakítja, hogy kikkel kerül egy csoportba a bringázás során. Azt viszont megjegyezte, alaposan “ráfeküdt” a futásra, bár hozzátette, ez egyelőre nem jött ki belőle rövidtávon, de szerinte ennek éppen itt az ideje.

Lehmann Tibor szövetségi kapitány az érdekelt versenyzők véleményével egyetértve a férfiaknál Kuttor és Lipták nagy párharcára számít, ugyanakkor nem mulasztotta el megjegyezni, hogy a Fecskovics Attila, Vanek Ákos, Török Dániel, Pocsai Balázs, Bajai Péter, Nógrádi Tamás alkotta fiatalok közül szinte bárkinek “kiszaladhat” egy jó eredmény, ezért kifejezetten akciódús kerékpározásra számít, hiszen ennek a pálya is kedvez a sok emelkedőjével. A gyengébbik nem küzdelmében ő is úgy látja, hogy alaposan felboríthatja a papírformát Csomor Erika, bár azért Walkót és Szabót tartja nagy favoritnak, de éppen a többszörös világbajnok duatlonos indulása plusz lehetőséget kínál Brassay Rékának és a gyengébb úszó Koch Renátának is.

Az június 30-i, koppenhágai felnőtt Eb-n jelen állás szerint 3-3 férfi és nő képviselheti Magyarországot, akik az ob alapján kerülnek kijelölésre. Azaz a részvételi jogért az első háromban kell végezni, ugyanakkor nyomós ok – például a kapitány által említett defekt – esetén egy helyen változtathat, vagy akkor indulhat más, ha valaki nem vállalja a szereplést, ami éppen Csomor Erikánál állhat fenn. A 23 éven aluliak július 21-i, finnországi (Kuopio) Eb-jén 5 férfi és 3 nő indulhat, s őket szintén az ob-n mutatott teljesítmény alapján jelöli ki a szakvezető.


[MTSZ]

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk