Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 25. Csütörtök  Ma Márk, Márkó és Márkus napja van.  

Tereptriatlon siker Szlovákiában, Mester Bálint bronzérmes a bajnoki futamon Kiemelt

  • Állapot: Archív

Mester Bálint az X2S Haibike Team fiatal versenyzője a szlovák tereptriatlon bajnokságon megszerezte az abszolút 3. helyet, ezzel újabb nemzetközi trófeával gyarapítva a sportág magyar dicsőségfalát.

Tereptriatlon, Mester Bálint, Jurkovic, Skalica, x2s, xterra 

Bálintnak nagyon komoly ellenfelekkel szemben kellett helytállnia, hiszen Szlovákiában a tereptriatlon, a terepfutás, a sífutás és a hegyi kerékpározás komoly mezőnnyel rendelkezik, több nemzetközi szintű sportoló is rajthoz állt a versenyen, amelyet a szlovák profi versenyző, Tomas Jurkovic nyert meg, Peter Hertl előtt.

09 júl. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A versenyen 1 km úszást kellett teljesíteni a s tereptriatlon hagyományoktól eltérően medencében. Igaz 100 méterenként a medencéből kifutni és befutni a csúszós lejtőn igazán komoly próba volt, a közönség több esést is végignézhetett.

A kerékpáros pálya 16 km hosszú, közepesen nehéz, gyors és helyenként technikás volt, több nagyon szép szakasszal.

A futás 8 km távon került megrendezésre, csodálatos, a Holdvilág-árokhoz hasonló helyen. Itt Bálint remekelt, dinamikus tempófutással képréztatta el a közönséget és okozott bosszúságot az ellenfeleknek.

 

A kerékpáros szakaszon az első 2-től 4-5 percet kaptam ami sajnos nagyon sok ezen a távon, majd következett a futás, ahol a mezőny legjobb idejét sikerült elérnem és a két élen álló közül az egyiknek 15mp-et a másiknak másfél percet adtam. Jurkovic nagyon erős volt, a Peter Hertlt azonban meg lehet szorítani a következő versenyen.

Részletek Bálint blogjában.

{jb_info}A győztes Tomas Jurkovicról annyit érdemes megjegyezni, hogy téli triatlon világbajnoki 7. helyezett, tereptriatlon Európa-bajnoki 7. helyezett (2011-ben Visegrádon) illetve 3. helyezett 2010-ben (Adatlap az ITU oldalán).{/jb_info}

Bálint hosszabb kihagyás után tért vissza a tereptriatlonhoz, de korábbi sikereit messze felülmúlva. Idén több nemzetközi versenyen és magyar futamon is rajthoz áll.

Szlovák tereptriatlon bajnokság, Skalica 2012 férfi eredmények

1. 1./M2 30 JURKOVIČ Tomáš SK 01:40:07.0
2. 1./M3 9 HERTL JUNIOR Peter SK 01:43:26.0
3. 2./M2 26 MESTER Bálint HU 01:47:01.4

Foto: XTERRA, X2S TEAM

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk