Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Magyar és osztrák győzelem a Naturpark extrém hosszú távú tereptriatlon versenyen Kőszegen Kiemelt

  • Állapot: Archív

A II. Naturpark terepfesztivál elnevezésű, a világon is unikumnak számító extrém hosszú távú tereptriatlon verseny Horváth Zsolt és Martina Donner győzelmével zárult. A tereptriatlon mellett 3 különböző távon hegyikerékpár maraton és rövid távú tereptriatlonon is indulhattak a versenyzők.

Naturpark, extrém, hosszú távú, tereptriatlon, Kőszeg, Ironman, XTERRA, X2S 

A különleges 2 km úszást, 85 km hegyikerékpározást és 20 km terepfutást ötvöző verseny a világon is csak nagyon ritkán kerül megrendezésre az extrém igénybevétel miatt.

A verseny további különlegessége, hogy a rajt Ausztriából indul, Rohonc (Reichnitz) településről, ahol a helyi polgármester jelenlétével tisztelte meg a rajtot, sőt személyesen is segített a verseny előkészítésében! Több körben került sor az úszó táv teljesítésére, közben egy hosszabb fövenyes szakaszon pihenhettek futva a versenyzők, majd a stégről beugorva folytatták a küzdelmet. Itt a rövid távon induló magyar bajnok Mester Bálint (X2S Haibike TEAM) fölényesen vezette a mezőnyt.

14 aug. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A tó csodálatos, bár igen hideg vize kellőképpen előkészítette a fantasztikus kerékpáros pályát, ahol az első szakaszon az Írottkőre kellett felkapaszkodni több száz méter szintkülönbséget legyőzve (a teljes MTB szakaszon összesen 2650 m-t!).Itt Mester Bálintot defektje miatt utolérte az osztrák versenyző, innen szoros küzdelmet folytattak a kőszegi váltózónáig, ahonnan Bálint magabiztos futással ért be az első helyre.

A hosszú távú versenyen Horváth Zsolt (Bringabanda) erősen kezdett, fölénye érezhető volt. Ezen a távon Kőszegről még három 17 km-es körben kellett a maradék távot teljesíteni, nehéz, de jól járható pályán. Pogány Tamás volt az, aki Zsolt közelében maradt, de felzárkózni nem tudott. Az osztrák Martina Donner (Kelag Energy Team) fantasztikusan teljesítette mindhárom számot, idejével a legjobb férfiak között haladt át az időmérő pontokon.

A futópályán szintén Zsolt fölénye jellemezte a versenyt, a 20 km-es távon összesen 900 m szintet teljesítettek a versenyzők, számos helyi nevezetességet érintve (Óház kilátó, Trianoni kereszt, Kálvária).

A női mezőnyben Rácz Katalin (Bringabanda) volt az első magyar nő, aki hosszútávú tereptriatlon versenyt teljesített. Gratulálunk!

Horváth Zsolt az első ilyen eseményen 2010-ben ezüstérmet szerzett, idén azonban magabiztos fölénnyel nyerte a versenyt. Martina Donner nemzetközi szinten jegyzett terepsportoló, az XTERRA tereptriatlon világkupa futamokon rendszeresen az élmezőnyben végez.

A hosszútáv extrém megpróbáltatásain a rangidős versenyzők az 1965-ös születésű Dezső Sándor (X2S Haibike TEAM) és Dózsa Gábor (Vuelta SE), mindketten többszörös Ironmanek.

A X2S TEAM által jegyzett eseményen több külföld is indult, köztük a rövid távú versenyben Robert Hotter ezüstérmet szerzett.

A versenyt és a versenyzőket elsősorban a helyi turisztikai cégek, szervezetek támogatták, több nagyszerű díjjal és lehetőséggel. A Hotel Írottkő, a Hotel Caramell és a Holdfényliget kalandpark nemcsak a győzteseket kényeztette, hanem a többi résztvevőnek is felajánlott díjakat. A frissítésben a HIGH5 és a BIOrganik segített.

A helyi kerékpárosok, természetjárók sokat segítettek a pálya kijelölésében, az időmérést a Balaton Team végezte.

További fotók TEREPTRIATLON.HU >>>

 

II. Naturpark hosszú távú tereptriatlon eredmények

2 km úszás – 85 km MTB – 20 km terepfutás

Férfiak

1

Horváth Zsolt

Bringabanda SC

07:02:04

2

Pogány Tamás

Veszprémi Triatlon Egylet

07:32:17

3

Varga Tamás Ervin

Vasemberek Klubja

07:36:30

Nők

 

1

DONNER Martina

Kelag Energy Team

07:44:01

2

Rácz Katalin

Bringabanda SC

09:51:22

 

 

Fotók, eredmények: www.tereptriatlon.hu

 

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk