Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

XXV. Vasi Vasember: Szabó Zita és Török Dániel az országos bajnok

  • Állapot: Archív
Török DánielSzombathely - Megdőlt az egyik részvételi rekord a jubileumi triatlonversenyen. A 25. Vasi Vasembert, egyúttal a rövidtávú triatlon országos bajnokságot a férfiaknál a tiszaújvárosi Török Dániel, míg a hölgyeknél a debreceni Szabó Zita nyerte.
20 júl. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


A férfiaknál az elmúlt két és fél évtizedben soha nem indultak még annyian, mint most: 185-en. A győzelmet Török Dániel szerezte meg a debreceni Pocsai Balázs és a tavalyi győztes bajai Bajai Péter előtt. Negyedik helyre Kuttor Csaba érkezett be. Érdekesség, hogy a Csónakázó tó 25,5 Celsius fokos vize jóval meghaladta a levegő hőmérsékletét, főként azt követően, hogy a férfiak úszása közben elkezdett esni az eső és felerősödött a szél. Sajnos a rendezők az útvonal biztosításánál nem voltak elég körültekintőek, mivel nem zárták le az utat és a nagy forgalomban csak a szerencsén múlott, hogy nem történt komolyabb baleset.

A kerékpárpályát 6 körben kellett teljesíteni, melynek első 3 kilométere egy külvárosi szakaszon haladt, ennek első fele emelkedős volt, majd ezt követően a belvárosban, a fő tér érintésével kellett teljesíteni a kör hátralevő részét, mely technikás kerékpártudást igényelt a résztvevőktől, sok esetben vakmerőséget is. Ilyen útlezárással a jövőben nem szabad versenyt rendezni!

A kerékpártáv nagy részét Kuttor Csaba egyedül teljesítette, az üldöző bolytól elválva Török Dániel az utolsó 2 körben érte Csabát utol. Ezt követően együtt teljesítették a hátralevő távot. A futás megkezdésekor Török Dani az élre állt es magabiztosan nyerte meg élete első olimpiai távú felnőtt országos bajnoki címet.

A hölgyeknél már a kerékpár elején kialakult egy 3-as boly Szabó, Kovács és Valkó részvételével, akik együtt teljesítették a távot.

A futásban a papírformának megfelelően Szabó Zita (Debrecen) bizonyult a legjobbnak, megelőzve a gyöngyösi Kovács Zsófiát és a tiszaújvárosi Walkó Andreát.

A szervezők nem kis örömére a nosztalgia futamot is harmincan teljesítették.

Eredmények

Férfiak
1. Török Dániel (TVK-Mali) 1:54:05 ó
2. Pocsai Balázs (DSC-DSI) 1:54:38
3. Bajai Péter (Mogyi SE Baja) 1:54:43

Nők
1. Szabó Zita (DSC-DSI) 2:10:12 ó
2. Kovács Zsófia (Gyötri) 2:10:59
3. Walkó Andrea (TVK-Mali) 2:13:51.

Forrás: MTSZ

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk