Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Kettős címvédés az Ironman világbajnokságon – Csomor Erika 27.

  • Állapot: Archív
Wellington a célbanAz Ironman mindkét egyéni bajnoki címét az azt tavaly is elnyerő versenyző szerezte meg: az angol Chrissie Wellington és az ausztrál Craig Alexander. Wellington ráadásul egy 17 éve fennálló pályacsúcsot is megdöntött! Csomor Erika a 27. helyen érkezett célba.
12 okt. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Alexander idei formáját megtartva, sőt erősítve a legnevesebb hawaii specialistákat utasította maga mögé, köztük számos korábbi bajnokot: Normann Stadlert, Faris Al-Sultant és Chris McCormackot. Taktikája és versenyzése egyszerű volt: minden számban megtartani a lendületet, nem kiégni, nem túl korán kifáradni. Egyik számban sem volt a legjobbak között, mégis elsőként ért célba. Az úszást és az ezzel járó különdíjat John Flanagan nyerte, a legjobb kerékpáros Philip Graves volt, futásban pedig a végül ezüstérmes Chris Lieto.

A nőknél Wellington a rajttól kezdve uralta a mezőnyt, már az úszásnál is a legjobbak között volt, kerékpáron a nyomában sem értek, pedig a világ legjobbjai szerették volna megszerezni előle a győzelmet, köztük Michellie Jones aki mond olimpiai, mind Ironman távon volt már világbajnok. Csak az ezüstrémes Mirinda Carfrae tudott faragni az angol hölgy sikereiből, aki Wellington tavalyi futópályacsúcsát javította meg. A győztes idő a legendás Paula Newby-Fraser 17 éve fennálló rekordját adta át a verseny történelmi tablójának.

Az eseményen 1770 triatlonista állt rajthoz, akik 48 országból érkezte és a legfiatalabb 20, a legidősebb 80 évesen teljesítette a versenyt.

 

Férfiak

1.  Craig Alexander, AUS 8:20:21

2.  Chris Lieto, USA 8:22:56

3.  Andreas Raelert, DEU 8:24:32

4.  Chris McCormack, AUS 8:25:20

5.   Rasmus Henning, DNK 8:28:17


Nők

1.  Chrissie Wellington, GBR 8:54:02

2.  Mirinda Carfrae, AUS 9:13:59

3.  Virginia Berasategui, SPA 9:15:28

4.  Tereza Macel CZH 9:23:43

5.  Samantha McGlone, CAN 9:30:28


Fotó: xtri.com, insidetriathlon.com

 


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk