Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Száraz Dénes interjú, közös terepduatlon edzésterv az Életfa Terepfesztiválra

Száraz Dénes nemcsak a színpadon érzi elemében magát, hanem a legkülönfélébb szabadtéri sportok is között is otthonosan mozog.

A X2S Haibike TEAM versenyzője már számos extrémnek is nevezhető kalandon van túl (Ironman, extrém tereptriatlon itthon és külföldön, ultra terepfutás), az idei évben elsősorban a terepversenyekre koncentrál.

Száraz Dénes, interjú, terepduatlon, edzésterv, Életfa Terepfesztivál

Az Életfa – X2S Terepfesztivál egyik házigazdájaként vállalta, hogy a terepduatlon versenyszámra egy 8 hetes edzéstervet oszt meg a vállalkozó kedvű sportolókkal, akik szeretnék kipróbálni ezt a különleges és szép sportágat.

Pindroch Csaba hasonló edzéstervet és felkészülést vállalt a terepfutással kapcsolatban, interjú készül vele is..

Az augusztus elején induló edzéstervhez készítettünk egy sportos bevezető interjút Dénessel, amelyet majd rendszeresen követnek újabbak is kéthetente a felkészülés és az őszi sportesemények kapcsán.

27 júl. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

1.Hogyan látod a sport jelentőségét az emberek életében? Mi a jelentősége a te életedben?

Dénes: A sport egyre inkább megjelenik az emberek életében, a médiára lehet sok rosszat mondani, de az viszont nagyon jó, hogy folyamatosan nyomják az egészséges életről, a sportról a közhelyeket, amikről tudjuk, hogy általában igazak. És ennek hatására nagyon sok ember kimozdul, lásd hétvégén már nem lehet elférni a margitszigeti futópályán. Tehát azt látom, hogy egyre nagyobb jelentőséget kap az emberek életében és ez jó. A sport az én életemnek nagyon nagy százalékát kitölti, a része, szenvedély, örömforrás, segít túllendülni a nehézségeken vagy a nehézségeket nem nehézségeknek látni, hanem az élet vele járóinak, tehát tanít a sport.

2. Mi a véleményed a versenyzésről? Mit okoz benned, ha versenyhelyzetben vagy? Látsz-e az összefüggést a sportverseny és az „élet-verseny” között?

Dénes: A versenyzés már más dolog, persze ott is különbséget kell tenni az élversenyzés és a versenyzés között. Az élversenyzés már munka, sok lemondással jár. A pénzdíjért küzdeni, fogat összeszorítva és ha nem sikerül, akkor az baj. Minden tiszteletem az élversenyzőké, de én nem tudnám csinálni, ennél én szabadságmániásabb vagyok. De, ha véletlenül mégis a mezőny elején találom magam, persze én is vérszemet kapok és küzdök, hogy ott is maradjak és ez jó érzés. Én az életben nem versenyzek és azt tanácsolom másoknak is, hogy ne tegyék.

3. Mik a kedvenc mozgástípusaid, kedvenc sportjaid?

Dénes: Kedvencem és azt látom, hogy ebben jó is tudnék lenni az a terep, hegyi ultrafutás.

4. Milyen sportokat próbáltál ki eddig?

Dénes: Kézilabda, karate, országúti kerékpár, triatlon.

5. Van-e olyan, amit szeretsz nézni, de csinálni nem, és olyan, amit csinálni szeretsz, de nézni nem? Miért?

Dénes: Azt a sportot szeretem nézni, amit csinálni is, vagy amit nagyon kipróbálnék csak még nem volt rá lehetőség, pl. sífutás, bázisugrás.

Edzéstrev részletek, minden hétre: triatlonedzes.hu >>>

Forrás: triatlonedzes.hu

 

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk