Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Poór Brigi az Exatlon Hungary vetélkedőben is bizonyította, hogy kiváló multisportoló Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Poór Brigi idén egy új klubba lépett be, hivatalosan is országosan ismert közéleti személyiséggé vált - a tereptriatlon bajnok az Exatlon Hungary "Bajnokok" csapatában heteken keresztül varázsolta el a nézőket küzdeni tudásával, mosolyával és közösségi szellemével. Már műsor utáni éves nemzetközi tereptriatlon versenynaptárat is megtervezte, a vetélkedő után kezdődtek volna a nemzetközi futamok. Aztán jött a karantén ... erről beszélgettünk vele.

22 ápr. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Briginek nem idegen a saras akadály Poór Briginek nem idegen a saras akadály Foto: Exatlon Hungary

Brigivel lassan 15 éve ismerjük egymást, nagyon sok versenyen voltunk együtt itthon és külföldön is, így számomra nem is volt meglepetés, hogy milyen jól szerepelt a műsorban. Pedig a közeg számára talán idegen, hiszen a tereptriatlonban mindig csak magára számíthat az ember, bármilyenek is a körülmények, neki kell megoldani. Ez persze segítette sok Exatlon feladatban is, de voltak olyanok, amihez egyszerűen korábbi sportpályafutása alapján nem volt semmilyen tapasztalata. De a közösségi lénye mindig is jó volt, nem véletlen, hogy a külföldi versenyzők és a szervezők is rajonganak érte. Én drukkolok neki, hogy még pár évet tölthessen a versenypályán, hiszen fejlődésében még nagyon sok tartalék és lehetőség van, igazi nemzetközi sztár is lehet belőle. A tereptriatlonban az a jó, hogy akár családalapítás után is visszatérhet versenyezni, hiszen ebben a sportban a rutin, a tapasztalat legalább annyit számít mint az erő és robbanékonyság. (Tóth Viktor, az interjú készítője, évekig Brigi csapatának vezetője)

Rendhagyó időszakot tudhatsz magad mögött. Milyen volt a szilveszter, hogyan kezdődött az idei év számodra?

Számomra mind a szilveszter, mind az év eleje elég rendhagyóra sikeredett, hisz épp a Dominikai Köztársaságban voltam az Exatlon Hungary forgatásán.☺️

Tereptriatlonistaként hogyan kerültél az Exatlonba olimpikonok és ismert sportolók közé?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A TV2 telefonos megkeresését követően behívtak egy elbeszélgetésre, majd volt egy fizikai felmérő, utána egyenes út vezetett a Bajnokok csapatába.

Számodra mi volt a legnehezebb a forgatás alatt?

Számomra a legnehezebb talán az ingerszegény környezet volt. Szerencsére tényleg nagyon jó emberekből állt a Bajnok csapat és nagyon jól összhangban tudtunk élni egymás mellett. Nyilván hiányzott a családom, a barátok, de a csapat lett az új ideiglenes családom, akikkel minden boldog és szomorú pillanaton osztozni tudtam, így ez sem okozott különösebb gondot. Egyáltalán nem hiányzott például a telefonom vagy a tévé, ellenben szívesen olvastam volna esténként egy-egy könyvet.

A műsorban sok izgalmas és látványos jelenetet láthattunk. Mik voltak a legjobb, legemlékezetesebb pillanatok?

Szerencsés vagyok, hogy részt vehettem a műsorban, és megélhettem azt a rengeteg felejthetetlen pillanatot abban a két hónapban, amíg kint tartózkodtam. Felsorolni sem lehet, mennyi szép élményt szereztem, de nyilván verseny lévén minden győzelmünk óriási pillanat volt. Az egyik legemlékezetesebb, amikor 7:1ről fordítottunk és megnyertük a telefonhívást. Azon a napon minden megtörtént, ami csak lehetett, jó és rossz egyaránt! Különleges pillanat volt olyan hosszú idő után beszélni a szeretteinkkel.

Úgy tűnik, meglehetősen elfoglaltak voltatok. Hogyan töltöttétek a pihenő időt? Tudtál-e edzeni?

poor brigitta exatlon hungary terepsport interju profil

A futamokon kívül többnyire pihenéssel töltöttük a napot, hisz azért a verseny és a szurkolás sokat kivesz az emberből. Ezen kívül sok lehetőségünk nem volt, hiszen a műsor szabályainak értelmében nem mehettünk sehova, nem voltak személyes tárgyaink…Olykor kicsit edzettünk, erősítettünk, a lehetőségeknek megfelelően.

Sok ismert sportolóval, bajnokkal voltál egy csapatban. Kivel kerültél közelebbi barátságba, kivel tudtál edzeni, sportolni?

Szerencsére szuper emberekből állt a csapat és tényleg mindenkivel nagyon jó barátságot kötöttem. Nem tudnék csupán egy embert kiemelni, akivel több időt töltöttem volna együtt. Tényleg majdnem mindig együtt mozogtunk, nem mintha lett volna más lehetőségünk.

Hogyan érintett, hogy kiestél?

poor brigitta exatlon hungary terepsport interju 3

Kettős érzések kavarogtak bennem, amikor kiestem a műsorból. Egyfelől nagyon szerettem volna versenyben maradni, és tovább segíteni a csapatot a győzelmek eléréséhez. Másfelől két hónap után már hiányzott kicsit a saját kis életem, otthonom, így örömmel tértem haza is.

Tereptriatlon, a fő sportágad. Már komoly nemzetközi karrier van mögötted, de fiatalnak számítasz a profik között. Mik az idei terveid, hogyan módosultak a jelenlegi helyzetben?

Az idei tervek több szempontból is módosultak. Ősszel ismét megkezdtem az alapozást, és szerettem volna visszatérni a versenyzéshez. Mindez teljesen felborult a műsor miatt, hiszen kihagytam hosszú hónapokat és mindent elölről kell kezdenem. Viszont a jelenlegi vírus helyzet miatt versenyeket sem rendeznek, és szerintem nagy eséllyel versenyszezon sem lesz, így egyértelmű hogy hosszútávú tervben kell gondolkoznom, és készülni a jövő évre.

A jelenlegi helyzet hogyan befolyásolja a felkészülésedet, mire fókuszálsz most?

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Jelenleg elkezdtem újra az edzéseket, már amennyire a vírus okozta korlátozások engedik. Van mit bepótolnom, de szépen apránként haladok előre.

Talán több időd van neked is a versenyek hiánya miatt. Gondolkozol a távolabbi jövődön?

A jelenlegi helyzetben elég nehéz tervezgetni, de az biztos hogy én edzek tovább. Szeretnék még versenyezni, de egyre többet foglalkoztat, hogy mit csináljak a versenysport után. Mindenképp maradok a sport világában, és ha én már nem fogok versenyezni, szeretném átadni a tudásomat, a tapasztalataimat másoknak. Segíteni őket a sikerélmények eléréséhez, legyen az egy győzelem vagy csak a mozgás iránti szeretet!

Mit tanácsolsz azoknak, akik hozzád hasonlóan készültek, készülnek idei versenyekre?

Sajnos ezzel a helyzettel nem nagyon lehet mit kezdeni, csupán elfogadni. Igyekezni kell pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és folytatni azt az edzésmunkát, amit eddig is (már ha a helyzet lehetővé teszi). Remélhetőleg hamarosan újraindul az élet, és ezzel egyidőben a versenyek is!

Köszönöm, remélem hamarosan megint fogunk együtt versenyezni!

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Foto: Exatlon Hungary

Utoljára frissítve: szerda, 22 április 2020 10:00

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk