Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Szalay Péter ezüstérmes a Pula XCO C2-es versenyen

  • Állapot: Archív
Szalay Péter, ezüstérmes, Pula, XCO, UCI, cross-country, olimpia2010. május 16.án rendezték meg horvátországi Pula-tól nem messze a 14. Premantura XCO C2-es besorolású versenyt. Az elmúlt években jártak már itt a hazai válogatott tagjai, ezúttal az X2S-Kona Mtb Team látogatott el egyedüli magyar résztvevőkként.
17 máj. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A szombati egész napi esőzés miatt csupán a nevezés erejéig látogattuk meg a helyszínt, de látva a pálya nyomvonalának egy-egy részét - miszerint többnyire köves, valamint fenyves található -, nem volt nagy aggodalom a a másnapot illetően. Peti egy Kona Hei Hei kerékpárt kapott az X-factor-tól, mivel a Nissan Titan Desert-ről még nem érkezett meg a saját kerékpárja.A közel 8 órás autóutat kipihenve vasárnap csak déltájban érkeztünk napos kellemes időben a verseny helyszínére. Laza pályabejárás, aminek során kicsit felül kellett bírálni a gumiválasztást a sár miatt. Mindemellett, az eddigi összes XCO pálya közül ez eddig a leggyönyörűbb helyeken vezető pálya, sok helyen a tenger közvetlen mellett lévő dombra, hegyre kellett feltekerni, nem kis látvány mellett! A sok ösvény, a kövek, sziklák, fenyves, még élvezetesebbé tette a versenyzést.

Az Elit kategóriában 35-en álltak rajthoz: Olaszok, Szlovének, Osztrákok, és persze a Horvátok.

A mieink a 2.-3. sorból rajtolhattak, mivel elvileg a Világranglista állás szerint lett a beszólítás. A rajtot követően nemsokkal Szalay Peti a 8., míg Zsolesz, és Brúnó a 10., 11., helyen érkezett az 1.kör felénél. Egyenletes tempóban haladva, mind a hárman kezdtek feljönni.

Zsolesz a 4. körben sajnos eldefektelt, épp a technikai zóna után nem sokkal, így nem volt értelme kilómétereken át futni, és az 5.-6. helyről kényszerült kiállni. Brúnó a 6., utolsó előtti kör felénél kapott defektet a 8. helyen, majd futva megtéve a kört,- épp előtte érkezve az 1. helyezett, - kiszólították, és ezáltal a 13. helyn regisztrálták.

Szalay Peti sorra szedte be az ellenfeleket, az utolsó kör egy kis izgalommal telve, a 3. helyezett Olasz versenyző próbálta még behozni, de Peti még beleadva a maradék energiát, végül a 2. helyen érkezett az első helyezett szlován MBK Orbea Team új tagja: Robert Kordez után, ezzel 20 pontot gyűjtve.

A horvát szervezés kiváló volt, a légkör nagyon baráti, segítőkész, reméljük jövőre ugyanitt.

X2S-KONA MTB TEAM weboldala

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk