Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hidegben is Kálovics a leggyorsabb

  • Állapot: Archív
A szinte télies időjárás ellenére, a mindössze 2 fokos vasárnapon, október 18-án 3800 hölgy döntött úgy, hogy futócipőt húz, és részt vesz a nők futóünnepén, a 14. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán. A budapesti Városligetben megrendezett sporteseményen 3,1 kilométeres és 10 kilométeres futáson indulhattak a résztvevők – ez utóbbit párosban is lehetett teljesíteni, illetve 3,1 kilométeres gyaloglás is várta a hölgyeket.

19 okt. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A résztvevők bemelegítéséről a Coca-Cola Testébresztő Nagykövetei, Katus Attila és Varró Gyula gondoskodott. A rövidebb futótávon, és a gyalogláson indulókat Attila melegítette be, míg a tízeseket Gyula mozgatta át.

Először a 3,1 kilométeres táv rajtjára került sor 10 óra 45-kor, Simóka Beáta sportért felelős államtitkár asszony - aki később maga is elindult a 10 kilométeres távon – indította útjára a mezőnyt, majd őket követve a gyaloglók is nekivágtak távjuknak.

A 10 kilométer rajtjára pontban délben került sor, Monspart Sarolta rajtjelére. A mezőnyben ott volt az a Kálovics Anikó, aki sorozatban nyolcadik győzelmére készült a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán. Anikó minden évben az őszi maratonjára való felkészülés fontos állomásának tartja ezt a versenyt, épp ezért nem is hagyta ki idén sem. A leggyorsabb magyar futónő már az első métereken az élre állt, és végig vezetve, magabiztos versenyzéssel, nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Anikó 35 percen belüli idővel zsinórban nyolcadik győzelmét zsebelte be, az eredményhirdetés után így nyilatkozott: "Nagyon szeretem ezt a versenyt, ezért is jöttem el ismét. Az új útvonal gyors, tempós pálya, ahol lehetőség van jó időt futni - most a korábbi évek időeredményéhez képest a hideg miatt kicsit lassabb voltam, de örülök, hogy győzni tudtam."

Kálovics után a triatlonista Vanek Margit ért be a célba, míg a harmadik helyet Julia Leventon szerezte meg. A váltóknál Vanek Margit és Fuchs Dóra párosa volt a leggyorsabb.

A 10 kilométert teljesítő hölgyek a legjobbak után még mintegy háromnegyed órán keresztül özönlöttek be a célba, fiatalok, idősebbek, barátnők, családtagok egyaránt boldogan futottak keresztül a célkapun – sokan életük első 10 kilométeres versenyét teljesítették. Minden célba érkező hölgy teljesítményét egyedi emblémázott emlékéremmel jutalmazták, az eredményhirdetésen pedig nem csak a győztesek elismeréseként, de minden futónőnek zúgott a vastaps.

Lányok, asszonyok ismét nagyszámban a rajtvonalnál

Eredmények
10 km, egyéni

1. Kálovics Anikó (Cover-Mapei) 34:54
2. Vanek Margit (Budaörs) 37:58
3. Julia Leventon (Budapest, brit) 38:15

10 km váltó (6,6 + 3,4 km)
1. Margit és Dodó (Vanek Margit, Fuchs Dóra) 37:55
2. A puli nem kiscica (Tóth Lili, Tóth Virág) 40:55
3. Futonok (Kovács Melinda, Fehértóiné Káposznyák Valéria) 40:56

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk