Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Mezeifutó világkupa Brüsszelben - hóviharban

  • Állapot: Archív
mezei, futó, világkupa, cross, country, Brüsszel, hóviharA IAAF Cross Country Permit futamát Brüsszelben hatalmas hóesésben és kemény körülmények között rendezték a hétvégén. Az embertpróbáló körülmények között az ukrán Sergiy Lebid győzött a férfi mezőnyben számos nagy nevű kenyai és etióp futó előtt, a nőknél pedig nagy meglepetésre a kenyai Caroline Chepkwony.
21 dec. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Az ukrán futó azonnal felvette az élen vágtató kenyai és etióp futók (köztük Isaiah Koech és Japeth Korir) sebességét, minden szökést követett, de végig taktikusan a boly legutolsó helyén futott. Az utolsó szakasznál már csak ketten voltak Lebid előtt, aki egy hosszú downhill szakaszon robbantott és a lejtő alján 30 m előnyre tett szert! A 9-szeres európa-bajnok a célig képes voltmegtartani az előnyét és hatalmas közönség ovációban szakította át a célszalagot.

A 35 éves futó a legtöbb fiatal vetélytársánál ruganyosabban és könnyedebben futott a hóviharban is, a célban azt nyilatkozva, hogy sikerének titka "szeretek futni. Minden sérülés és kudarc csak pillanatok abban az áramlatban, amit a futás és a világ szeretete jelent számomra".

A női versenyben sokáig az ír Fionnuala Britton diktálta a tempót, de az üldözők nem hagyták ellépni. A harmadik körben a portugál Jessica Augusto kiugrott és hatalmas hajrát mutatott be - de szerencsétlenségére még volt egy kör, elszámolta! Így az addig a boly végén futó Caroline Chepkwony kihasználva az 1-2 másodperces tanácstalanságot az utolsó kört hatalmas hajrában vezette végig és fej fej melletti küzdelemben szerezte meg a győzelmet.

"Nagyon rosszul éreztem magam a hóesésben és a szélben, a szemem, a szám tele volt hóval. Még arra is gondoltam, hogy feladom, de ezzel a ranglista helyemet veszélyeztettem volna. Szerencsém volt, hogy az élen futók pillantanyi zavarát észrevettem és a győzelmemet ezzel is segítettem."

Eredmények

Férfiak

1 LEBID, SERGIY UKR 31:27
2 KOECH, ISAIAH KEN 31:28
3 MELI, PAUL. KEN 31:29
4 KORIR, JAPETH KEN 31:36
5 BETT, DAVID KIPROTICH KEN 32:13
6 TASAMA, FAISA DAME ETH 32:16

Nők

1 CHEPKWONY, CAROLINE KEN  20:35
2 BRITTON, FIONUALLA IRL 20:37
3 JEPLETING, PRISCA KEN 20:45
4 BELETE, ALMENSCH ETH 20:46
5 CHEROTICH, PURITY KEN 20:50
6 AUGUSTO, JESSICA POR 20:57

mezei, futó, világkupa, cross, country, Brüsszel, hóvihar

Forrás: IAAF

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk