Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Hármas kenyai győzelem a női maraton világbajnokságon

  • Állapot: Archív

kenya, győzelem, maraton, futás, világbajnokságSoha még egyetlen nemzetnek sem sikerült a Világbajnokságon, akár a férfi, akár a női maratoni számban megszereznie az 1-2-3. helyet. Vasárnap, a dél-koreai Tegu városában rendezett a 2011-es IAAF Atlétikai Világbajnokságon három kenyai atlétanő végrehajtotta ezt a bravúrt.

02 szept. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


A női maratoni számban Los Angeles és New York győztese, Edna Kiplagat szakította át elsőként a célszalagot 2:28:43-as idővel. Nem volt egy könnyű győzelem, mert az egyik frissítőállomásnál elbotlott honfitársában, a később harmadikként célba érő (2:29:14) Sharon Cheropban. Kiplagat bevágott Cherop elé a folyadék frissítőnél, és összeakadt a lábuk, ő pedig elterült. Cherop természetesen azonnal megállt és felsegítette.

"Egy kicsit kemény volt és fájdalmas, de el kellett feledkeznem róla és csak futni" - mondta Kiplagat a balesetről. "Egy kis vér is kibuggyant... Meglepődtem, és nem voltam biztos benne, hogy be tudom fejezni a versenyt.

Most futottam az első világbajnokságomon és nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem. Nem volt speciális stratégiám, egyszerűen csak megpróbáltam gyorsítani 32 kilométernél. Valószínűleg az etiópiaiak nem tudtak velem tartani ezután."

Atlétikai Világbajnokság, Tegu
Női maratoni futás
1. Edna Kiplagat (Kenya) 2:28:43
2. Priscah Jeptoo (Kenya) 2:29:00
3. Sharon Cherop (Kenya) 2:29:14

Források: Runner's World, Reuters

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk