Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Lubics Szilvia nyerte a Spartathlon ultramaratont

  • Állapot: Archív

Lubics Szilvia, Spartathlon, ultramaraton, extrém, Spárta

Lubics Szilvia a legendás Athéntől Spártáig tartó 245,3 kilométeres Spartathlont 29 óra 7 perc 39 másodperc alatt teljesítette, és ezzel nyert a nők között, a magyarok közül elsőként. Lubics kiváló futásával a magyar férfi indulóknál is gyorsabb volt.

Az ultarmaratont 1983 óta rendezik az ókori athéni hírvivó Pheidippidész emlékére, a történetírók szerint egy nap alatt elfutott Athénból Spártába, hogy fegyverbe hívja a spártaiakat.

01 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A Spartathlonon már a célbaérés is hatalmas teljesítmény, a táv során több hegyet, köztük az 1200 méter Parthenio-csúcsot is meg kell mászni, és gyakran elviselhetetlen a hőség. A táv teljesítésére 36 órájuk van a futóknak, de az ellenőrző pontoknál is limitidők vannak, aki nem ér be addig, kizárják a versenyből.

Lubics végig jól futott, 195 kilométernél közel két és fél órával vezetett a második előtt. A végére is jócskán maradt előnye, győzelme nem volt veszélyben. A magyar idő szerint 11:07-kor beérő Lubicson kívül még nem finiselt női versenyző.

A három gyermekes "spártai hős" amatőrként fut, maratonokra és ultarmaratonokra specializálódott. Júniusban 24 óra 30 perccel nyerte a 212 kilométeres Ultrabalatont, és szeptember 10-én Balatonalmádiban 75770 métert futott egy hatórás versenyen, amivel világranglista harmadik lett. A Spartathlonon tavaly is célba ért, 35:32:12-es idejét most több mint hat órával megjavította.

A Sparthatlonon minden évben részt vesznek a magyar ultrafutók, eddig egyetlen győzelmük volt, Bogár János 1991-ben nyert.

A verseny legendáját az is erősíti, hogy nem osztanak pénzdijakat, a célba érkezők olajág-koszorút és emlékérmet kapnak. A spártai lányok pedig az Evrotasz folyó vizével kínálják a kitikkadt futókat.

sportgeza.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk