Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Budapest maraton - létszám és programrekord a belvárosban

  • Állapot: Archív

Budapest, maraton, létszám, program, rekord, belvárosA 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál keretében megrendezett Országos Maratonfutó bajnokságon Józsa Gábor/ MAC NS - 2;27:48 ó. és Földingné Nagy Judit/ Győri Dózsa SE 2;54:45 ó. szerezte meg az idei bajnoki címet.

"Minden idők legnagyobb Budapest Maraton versenye zajlott vasárnap a fővárosban – olvasható a rendező BSI verseny után kiadott sajtóközleményében. A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra 16.350-en neveztek. Korábban soha nem volt ilyen érdeklődés az ország legnagyobb futóeseményére.

04 okt. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A 42 kilométeres távon kenyai győzelem született: a férfiaknál a versenyt Elisha Kiprotich nyerte 2:25:57-es idővel. A második Józsa Gábor lett, a harmadik helyet Rezessy Gergely, a korábbi négyszeres Budapest Maraton-győztes szerezte meg.

A nőknél 2:54:45-ös idővel Földingné Nagy Judit, a Győri Dózsa SE versenyzője győzött, ezzel hetedik Budapest Maraton-győzelmét aratta. Másodikként Bátai Réka, harmadiknak az amerikai Juliet Beatty ért célba.

A SPAR Budapest Maratonra 53 ország több mint 2000 futója érkezett. A versenyen a maratoni távot egyéniben, három- és ötfős váltóban lehetett teljesíteni, e mellett 30 kilométeres, illetve 7 és 3,5 kilométeres távon történő indulásra és a 600 méteres családi futás teljesítésére volt lehetőség. A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® a Magyar Köztársaság Maratoni Bajnoksága volt egyben.

Az eseményen több közéleti személyiség is rajthoz állt. Első maratonját teljesítette Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára, aki két fideszes országgyűlési képviselővel, Gulyás Gergellyel és Révész Máriusszal háromfős váltóban is futott. A Magyar Állami Operaház ötfős váltójával indult Miklós Erika operaénekes, látássérült futókkal együtt állt rajthoz Béres Alexandra fitnesz világ- és Európa-bajnok. Először futott maratont Szántó Dávid, a Digi Sport riportere, valamint ötfős váltóval vett részt a versenyen Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete."

BSI info

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk