Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Urban XTERRA - duplázás és címvédés a középnyugati bajnokságon

  • Állapot: Archív
Melanie McQuaidMelanie McQuaid 36. születésnapját is ünnepelte a Fort Custer parkban megrendezett versenyen - nemcsak az aranyérmét A michigani versenyen mellette állhatott a sportág másik koronázott királya, a dél-afrikai Conrad Stoltz, hiszen mindketten fantasztikus győzelmet arattak.
20 máj. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Az is közös jellemzojük, hogy idén 2-2 gyozelmet tudhatnak magukénak (az elso XTERRA Las Vegas) és mindketten indulnak a tavasz utolsó nagy futamán Alabamában.

"A közönség itt igazán jelen van a versenyen, mindenhol lógnak a fákról, a sziklákról, állnak az ösvények mellett, bíztatnak, segítenek. Ez ritka érzés mostanában más sportokban, ahol az elit csak magának versenyez. A pálya mesés, a rendezés különleges, sőt a győzteseknek külön vörös szőnyeget is szereztek." - nyilatkozta McQuaid.

A hideg víz kellemesen ellensúlyozta az alig 0 fok feletti homérsékletet a reggeli rajtnál. A vízben jégdarabok úszkáltak, az időjósok 10 fok körüli nappali hőmérsékletet jósoltak. Szerencsére kicsit melegebb lett végül.

A reggel 8 órás rajt szokatlanul korán volt, de nem lenne XTERRA mezőny, ha emiatt bárki is kritikával élt volna. A profik 30 mp előnnyel indultak az úszás 2 körének - ismét Christina Jeffrey volt az első, de ebben a hideg vízben nem tudott a férfi mezőnytől elúszni, ahogy azt legutóbb tette.

Conrad az élen


A kerékpáros pálya minden igényt kielégít, amit egy montis kívánhat: gyors, technikás, ugyanakkor nehéz és izgalmas, mindeféle talajjal és akadállyal (videó). Ez igazán Conrad Stoltz pályája - hiába sokkal fiatalabbak az ellenfelek, az ilyen pályákon a tapasztalat és a hideg fej sokkal többet számít. Conrad hamar előnyre tett szert, egyedül honfitársa Dan Hugo tartotta vele a lépést. "Hátranéztem és Dan még a nyomomban volt - ez a pálya felénél meglepett, a kicsit késöbb már aggasztott. Aztán hirtelen eltünt, arra gondoltam fának mehetett." - mesélte Stoltz. Dan egy ugratónál elveszítette a kontaktlencséjét és a célig látási nehézséggel küzdve versenyzett.

A hölgyeknél Melanie másodiknak lépett partra, több perc hátránnyal, de hamar utolérte Christine-t, és innen magabiztosan vezette a mezőnyt.

A két győztes mögött azonban nagyon komoly csata dúlt - ez a befutó időkön is jól látszik. Dan mellet Josiah Middaugh, Mike Vine és a francia Nicolas Lebrun is igen komoly tempót futottak a nehéz terepen, az ezüst- és a bronzérem sorsa lényegében sprintbefutóban dőlt el. A svájci Renata Bucher és az amerikai montis Shonny Vanlandingham közösen küzdve jöttek fel az úszófenoménra, de futásban Renata bírta jobban és ezzel szerezte meg az ezüstérmet.

A verseny végére a nap is kisütött, kellemes időt teremtve a népes amatőr mezőnynek és a hatalmas kerti partinak, amit a szervezők ajándékoztak a versenyzőknek - tábortűzzel, sörcsapolással, tombolával és különleges programokkal.

Eredmények

Férfiak1  Conrad Stoltz  35  Stellenbosch, South Africa  2:03:16  100  $1,800
2  Mike Vine  35  Victoria, B.C., Canada  2:04:13  90  $1,250
3  Josiah Middaugh  30  Vail, Colorado  2:04:27  82  $800
4  Dan Hugo  23  Stellenbosch, South Africa  2:05:27  75  $500
5  Nico Lebrun  35  Digne, France  2:06:00  69  $400

Nők

1  Melanie McQuaid  35  Victoria, B.C., Canada  2:20:26  100  $1,800
2  Renata Bucher  31  Lucerne, Switzerland  2:23:23  90  $1,250
3  Christine Jeffrey  36  Guelph, Ontario, Canada  2:24:21  82  $800
4  Shonny Vanlandingham  39  Durango, Colorado  2:25:05  75  $500
5  Jenny Smith  36  Westport, New Zealand  2:26:29  69  $400

Fotó: XTERRA

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk