Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Nagykéri György országos és világ szinten is csúcsot futott a 24 órás versenyen

  • Állapot: Aktuális

Nem csak magyar szinten, de világviszonylatban is hihetetlen eredmény, amelyet a hétvégén Nagykéri György ultrafutó elért. A hétvégén rendezték meg a Balatoni Ultrafutó Fesztivált (BUFF), amelynek 24 órás megmérettetésén vett részt a Tégláson élő Nagykéri György is, aki az M65 kategóriában indult.

02 nov. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Nagykéri György országos és világ szinten is csúcsot futott a 24 órás versenyen Forrás: Nagykéri György

A 24 órás futás az, amit a neve is mutat, azaz egy teljes napon keresztül, 24 órán át kell futni. Pontosabban ennyi ideig lehet haladni és a 24 óra leteltével a legtöbbet futó versenyző a nyertes, ehhez egy hitelesített pálya áll rendelkezésre.

György a versenyen 210,781 kilométert teljesített, amivel nem csak megnyerte a korosztályos M65 kategóriáját. Ez az eredmény a kategóriájában új magyar csúcs, a korábbi rekord 169,224 kilométer volt (Földesi József futotta ezt Szerbiában 2023. júniusában). Nem csak Magyarországon számít viszont rekordnak ez az eredmény, az M65-ös kategóriában 2023-ban sem futott senki ennyit, de visszamenőleg megnézve is a világ 6. legjobb idejét érte el a téglási versenyző ebben a kategóriában.

Mentális verseny 24 órán át

A versenyt egy 2315 méteres hitelesített körpályán rendezték meg Balatonfüreden. Ez azt jelenti, hogy Nagykéri György 91 teljes kört tett meg és a verseny végén még ki tudott menni a 92. körére.

Nagykéri Györgynek a közösségi oldalán tett beszámolója szerint a magyar csúcsához még az is belefért, hogy a frissítőponton gyakran le-le ült. Ahogyan fogalmazott:

Az ötvenedik kör után már eléggé ismertem a 2315 méteres pálya részleteit.

Természetesen segítővel indult neki a versenynek, aki ezeknél a megpihenéseknél gyakran átmasszírozta és krémezte a lábát. Mivel a szombati napon déltől volt két óra eső is, így cipő és zokni cserére is szükség volt a verseny során azért, hogy a lábai megfelelő állapotban bírják.

buff nagykeri gyorgy eredmeny

A BUFF 24 órás versenyének M65-ös korosztályát megnyerte György, bár hozzá kell tenni, egyedüli induló volt a korcsoportjában. Az összes férfi között is 3. helyezést ért el.  Viszont óriási eredmény, hogy közel egy maratonnyi távolsággal javított rá a korábbi magyar csúcson, illetve nincs a világon más az M65-ös kategóriában, aki többet futott volna 24 órás versenyen 2023-ban.

Forrás: debrecenbenhallottam.hu 

Utoljára frissítve: csütörtök, 02 november 2023 14:46

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk