Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

'Race The Tube' - extrém kihívás a triatlonista Brownlee fivéreknek Londonban (+videó)

  • Állapot: Archív

Turisztikai és extrém sport - két olimpiai bajnok, Alistair és Jonny Brownlee egy városi triatlon versenyben. A verseny London több részét érintve zajlott a Royal Victoria Dock, a Greenwich Park érintésével. Triatlon vs. tömegközlekedés - ki nyer?

29 dec. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Race the Tube - Brownlee fivérek Race the Tube - Brownlee fivérek Epic Challenges

A Brownlee fivérek egy különleges triatlon kihívást fogadtak el a brit fővárosban.

James Heptonstall és Noel Carroll alapötlete a tömegközlekedés és a önerőből közlekedés összevetése volt, de a korábbi hasonló kísérletekhez képest nem csupán futás, de úszás és kerékpározás is szerepelt a várost átszelő projektben, az "ellenfelek" pedig nem kisebb hírességek, mint a Brownlee fivérek voltak.

A két angol olimpikon Alistair és Jonny a Royal Victoria Dock kikötőből indult, átkeltek a folyón az Emirates Air Line drótkötélpályán, gyalog és busszal folytatták útjukat, utolsó feladatként pedig riksára szálltak, amit természetesen ők hajtottak.

Az ötletgazda James Heptonstall és Noel Carroll a triatlon számainak sorrendjében átúszta az öblöt, majd kerékpáron folytatták az útjukat a folyó alatti alagúton és a londoni utcákon, hogy végül "citytrail" módon futva érjenek a Greenwich Park legmagasabb pontjára, Wolfe tábornok szobrához - lehetőleg a Brownlee testvérek előtt.

A két olimpikon így nyilatkozott a próbáról:

"Nagy móka volt James és Noel ellen versenyezni. Nem a szokásos triatlon volt, de tele volt váratlan helyzetekkel és vicces jelenetekkel. Ráadásul Londont is jobban meg tudtuk nézni, mint máskor." - Alistair Brownlee.
"Nekünk sokkal kényelmesebb volt, mint a srácoknak, de azért odatettük magunkat, hogy legyőzzük őket. A riksa hajtása messze nem olyan kényelmes, mint a versenybiccajé..." - Jonny Brownlee.

Szerinted ki győzött? Te kire fogadnál?

A videóból kiderül! 

 

A távok

Városi közlekedés 7.46 km
· Emirates Air Line drótkötélpálya
· 108 busz
· riksa

Triathlon útvonal 10.17 km
· úszás Royal Victoria Dock (340m)
· kerékpár Royal Victoria Dock - Woolwich Tunnel - Greenwich Park (8.63km)
· futás Greenwich Park - General Wolfe Statue (1.2km)

Forrás: www.athleticsweekly.com 

Utoljára frissítve: kedd, 29 december 2015 15:27

Média

Epic Challenges takes on two Olympic medallists, Alistair and Jonny Brownlee, in an urban triathlon race with a twist. The race sees the two teams race across London from the Royal Victoria Dock to Greenwich Park, triathlon vs. public transport who will win?!

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk