Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Szőnyi "Racemachine" Feri, ultratávú triatlon versenyző - interjú

  • Állapot: Aktuális

Szőnyi Ferenc triatlonista, futó, multisportoló - elsősorban a "minél hosszabb, annál jobb" távok szakértője. Magyarán ultraverenyző. A hétvégén a sárvári 6 órás futáson vett részt, ahol abszolút 9. korosztályos 3. lett. Az éve elején készült beszélgetésünket ennek kapcsán publikáljuk hiszen Ferinek idén már volt néhány szép eredménye és tervei is tiszteletet parancsolóak.

23 ápr. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Szőnyi "Racemachine" Feri, ultratávú triatlon versenyző - interjú Foto: Szőnyi Ferenc

Egy kis évértékelés 2017-ről?

A 2017 es évhez: a tervezés nagy bátorság. Akkor különösen, ha az ember túl van a delelőn... A nagy eseményeket megterveztem, a kisebbeket-ahogy sikerül alapon-általában improvizáltam.. Igen, azt hiszem nagyon sikeres évem volt!

Mik a legnagyobb élményeid, amit az unokáknak is mesélni fogsz?

Élmény: -huhh

- Hell Ultra: 480! elképesztő!!

- Deka-Svájc: nyerni egy világversenyt! - elképesztő!

- Arad-békéscsaba: elképesztő!

- Izland- Spartan race 24 óra: -elképesztő!!

...és még... csodaszép élmények, helyszínek. 

Kudarcok? Voltak? Hogyan éled meg ezeket? 

Igen, kis kudarcok, a család-lassan kihullik alólam. Igen, bár - ahogy nézzük - ha az életem sarokköve én vagyok - márpedig ez így van -, nos a világ változik, én állok! Versenyen Sárvár nagy kudarc volt. Sajnos a verseny színvonala, a város mozdulatlan dermedtsége, no és az időjárás - mind mind kifogás, nem ment és kész. Majd egyszer...

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Egy új sportágba is belevágtál. Mi volt a legizgalmasabb az akadályfutásban? Miért vállalkoztál rá? Van belőle igazán neked való hosszú is, az milyen élmény volt?

Spartan: minden tökös férfi betolja, ez tuti. Küzdeni, verseny, húzni, nyomni, fázn - ez férfias. Tetszett, persze Eplény és az akadályok, no meg a felkészülés. De -sokakkal ellentétben mi az öt X-en túliak bizony már nem megyünk bátran csínybe. Óvatos, vigyázó felkészüléssel is csak középszer az ember. persze ultratávon sokkal jobb a helyzet, de nagy a kockázat! Nincs korcsoport, nem beszélve az edzések sokszínűségéről, ami először nagyon tetszett, de - versenyidőszakban - a hosszútávnak nem barátja! Siker itt, kudarc ott - el kell dönteni mit akar az ember sikerre vinni. Marad a kaptafa!. Bár az Izlandi 24... nos az már az én távom, egy decemberi kiruccanást megért a kaland.

Mi a kedvenc akadályod és melyik az amit elkerülnél?

Kedvenc: palánk, minden vizes akadály, árkok, kötélmászás, cipelés.

Utálom: gyűrűk, multi akaádlyok, hideg.

szonyi ferenc ultra triathlon running 2

Ha már terep... Ironman, terepakadályfutás után esetleg érdekelne egy hosszútávú tereptriatlon verseny?

Tereptriatlon: persze, miért ne, jó buli! Kell az erő, a masszivitás, tapasztalat. Angliában volt nekem ilyesmi élményem... tripla.. iron.

Az új élmények hatására változott-e valamit a felkészülésed? Elmesélnéd egy "átlagos" hetedet edzés, étkezés és pihenés szempontjából?

Az edzések: heti 3-4 reggeli úszás_ 2 km. ennél több nem esik jól, -ez ahoz kevés,-de ennyi pont jó, szinten tart, és súlykontroll is..

aztán télen-idén hosszú. futások. heti 100 .rendszerint alaig alig, de összejön. napi 14-20,-hétvége hoszabb, vagy verseny.

Mik a terveid 2018-ban? Mi az ami a legjobban motivál téged a sportban és a mindennapokban?

Már volt 2 maraton. 3.50, és 3.28. Ezek fegyelmet, önismeretet tanító versenyek..aztán egy Fertő-tavi 120, Argentina terep 200 - no az utóbbiak lassítanak -, de erősítenek is. Valahogy így...

Aztán Lago Maggiore - ha engednek még indulni, majd Nemea - Olimpia - Görög- ha engednek indulni.... és közben edzőtábor, mert ezek felkészítő versenyek -csak - és ha jól sikerül a menetelés India - HELL ultra 480 - és év végén egy deka - USA. 

Mi motivál? Természetesen a terveim motiválnak. Elképesztő, hogy ezt le merem írni, ezeket a terveket...

Elrémíszt - ugyanakkor tetszik nagyon -, hogy mindíg ilyen FÉRFI szerettem volna lenni: kemény, tudatos, győztes típus...

Képes vagyok rá, megtehetem, és meg is teszem.. időszerű. AROOO.

szonyi ferenc ultra triathlon running 3

Egy idei rövid hír, blog Feri Facebook oldaláról:

Istria RED 168. km -6539 + szint. 31 óra 10 perc. nem egy csodálatos eredmény, da-ámbár-nagyszerű mégis. Természetesen a helyszín, a csapat, és a verseny összesége fantasztikus volt! no, azért a közepesen profi hátizsákos + 8 kg, elviselése, ami először mellbevágó. Aztán megnyugtató a közel 500 fős mezőny jelenléte:mindíg van valaki a látképben. az amúgy nagyszerűen kijelölt pálya -nekünk mezeieknek-bizony kemény falat! Sár, vízátfolyás, patakok, kövek, kövek, és szintek. A kis falvak, a csodaszép látképek elképesztő vizuális élményt nyújtott! persze verseny, és eredmény: a tisztes célbaérés volt a cél. nem gondolom, hogy szégyenkeznem kéne, sőt, nagyon sikeresnek ítélem!

 

Programjainkat folyamatosan nyomon követheted a naptárunkban!

Kérlek személyesen keress fel a Kérdések, válaszok gomb megnyomásával!

 

Utoljára frissítve: hétfő, 23 április 2018 17:19

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...