Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teszt: Lafuma Sky Race, terepfutó cipő, extrém és ultra távokra

Teszt, Lafuma Sky Race, terepfutó, extrém, ultra táv, maraton, hegy, trailA Lafuma terepfutó csapattal közösen fejlesztett, trail futócipő, 2010-ben a X2S-KONA TEAM egyik csapatfelszerelése. Kifejezetten hosszú (ultra) távra és extrém terepekre tervezett cipő, robosztus, masszív és erőt sugalló - a "kosz, sár"  szeretete már első pillantásra látszik.
29 ápr. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A cipő a verseny szezon elején került hozzánk, de már több tapasztalat is összegyűlt - természetesen ezek folyamatosan bővülnek majd.

A csapat elsősorban terepfutásban és tereptriatlon edzésben látja hasznát a cipőnek, de többen viselik alkalmi, sportos kiegészítőként is. Szereztünk már sprint futáson is tapasztalatot.

Az első benyomások pozitívak, a második már megosztja a csapat tagjait. Miért?

Teszt, Lafuma Sky Race, terepfutó, extrém, ultra táv, maraton, hegy, trailA cipő szépen tervezett, jók a színei, az anyagai, kellemes és kényelmes az első fevétele.

Teszt, Lafuma Sky Race, terepfutó, extrém, ultra táv, maraton, hegy, trailNehezebb a megszokott edzőcipőknél, merevebb a talpa, az egész cipő kicsit nehézkés érzést kelt.

Felsőrész: 3D háló– szintetikus orrvédő- párnázott nyelv.
Belső rész: textil és 3D háló.
Talp: VIBRAM® XRUN gumi/ Lafuma Phylon tri-density / kivehető PES/EVA betét.
Súly:(43-as méret): 380 gr.
Méret: 39-47.

A kellemetlen érzések azonban a többség esetében hamar elmúltak, hiszen a tapasztalatok megcáfolták az első benyomásokat. Azok szokták meg nehezebben a cipőt, akik nagyon sokat futnak hagyományos edzőcipőben betonon. Akik főleg terepen futnak, azoknak nem is volt kérdés, hogy a LAFUMA Sky Race terepfutó cipő egy másik dimenzió, terepen az edzőcipőktől eltérően viselkedik, súlya, keménysége itt nem hátrány, hanem előny.

A 30. km felett, sziklás talajon futni "ég és föld" különbséget jelent a Sky Race javára! Eddig a leghosszabb tereptáv kb. 40 km volt ezzel a cipővel, de minél tovább tartott a táv, annál kényelmesebb és jobb volt a cipő viselése.

Továbbra sem vált jellemzővé a cipő sebessége, igaz simán lehet benne 4 percen belüli km-ket is futni, de nem ez a profilja.

 

Amire érdemes figyelni

fűzési rendszer: hiszen a gyors fűző nemcsak a bokánál, hanem a lábfejnél is állítható - ez pedig mindenképpen előnyös a hosszú távú versenyeken, de egyszerűen a hétköznapi kényelmesség miatt is.

talp:VIBRAM talp, nagyon jól átgondolt mintázattal, ami súly és a tervezés ellenére elég gyors cipőt jelent. Sárban, homokban, köveken, sziklákon kiemelten jól vizsgázott.

fűzőbujtató zseb: a cipőfűzőt egy mozdulattal el lehet rejteni a kis hálós zsebben, ezzel elkerülhető a mindenféle aljnövényzetbe akadás. A zseb gumija lehetne erősebb is, sáros, vizes fűző kicsúszhat belőle.

Teszt, Lafuma Sky Race, terepfutó, extrém, ultra táv, maraton, hegy, trailAjánlás

Hosszútávú edzésekre, versenyekre, ultra terepfutásokra, hosszú túrákra, utcai viseletnek. A cipő elsősorban sziklákon, erdei talajon, homokban érzi magát jól, a sárban nem viselkedik kiemelkedően, de legalább nem is tartja meg a talpon - ez is kevés cipőről mondható el. Kifejezetten alkalmas teljesítménytúrázásra, akár gyalogosan, akár futva, akár kombinálva.

Sárban, hóban és gyors versenyzéshez a Salomon Speedcross 2 cipő továbbra is a csapat favoritja.

Nem ajánlott

Nagyon gyors futásra, a megszokott edzőcipő érzés felidézésére. Nem igazán jó vele betonon futni, hiszen a talpa "feltételezi" a terepet - ennek ellenére több száz km gyűlt már össze a cipőkben betonon is minden gond nélkül.

Többek között a X2S-KONA MTB TEAM tagjai is használják edzésre és a versenyek közötti pihenőkben, de alkalmanként verenyzésre is.

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk