Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Teszt: Salomon S-Lab Fellcross, Speedcross 3, XA 10+3 Exp futózsák

Szép lassan eltelt egy hónap azóta, hogy magyarországi Salomon képviseletnek köszönhetően kézhez vehettem a jövő évi versenycipőmet, és egyéb ruházati kiegészítőket!

salomon-test-poor-brigitta-1 1200

A kompressziós termékek terén ez idáig az egyik piacvezető cég, a Compressport támogatását élvezhettem. Első tapasztalatok alapján a Salomon ezen a téren is nagyon beerősített.

A kompressziós futónadrág, futó felső, de igaz ez az összes Salomon termékre, igazi csúcsminőségűek! Már ránézésre látja, egy laikus is, hogy na, ez már valami. A futónadrág a legdurvább terepeken, de főleg a kemény mászásoknál segítik, javítják a combom terhelhetőségét! A kompressziós termékeknek vannak hívei, és vannak azok a szkeptikusok, akik nem hisznek benne!

salomon-test-poor-brigitta-3 900

Tapasztalatból mondom, hogy főként a regeneráció lerövidítésében óriási szerepet játszanak! A leginkább elterjedtebb Leg Sleeve-k mellé, nagyon szeretem egy-egy edzés után felvenni a futónadrágot. Pihenés közben, kellemes zsibbadás érzetet ad, és pillanatok alatt felfrissít!

A 2011-es, 2012 versenyszezonom is egy fantasztikus Salomon Speedcross 2 futócipővel teljesítettem. Versenyeztem vele, térdig érő sárban Franciaországban és Csehországban, sóderes döngölt terepen Németországban, folyamatos patakátkelésekkel tűzdelt pályán Svácjban, mély tengerparti homokban Hawaii-on, Hollandiában és Szardínia szigetén is! Eddig csupa jó tapasztalatom volt mindegyikkel!

05 nov. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

salomon-test-poor-brigitta-2 600A 2013-as XTERRA European Tour, Spanyolországgal és Görögországgal kibővített futamait pedig már egy Salomon S-LAB Fellcross (Salomon weboldal) cipő segítségével teljesíthetem, bízva a minél nagyobb sikerekben! Sokat nem mertem még használni, hisz a versenycipőmről van szó, amit csak a versenyeken fogok használni, de annyira jól néz ki, hogy muszáj volt megjáratnom egy kicsit!

Maga a cipő érezhetően sokkal könnyebb a Speedcross 2 és Speedcross 3 társaihoz képest! A talpszerkezetére pedig csak egy szó van, fantasztikus!

salomon-test-poor-brigitta-fellcross 700

Hasonlóan a Speedcross cipők mintázatához, nincs túlbonyolítva, mégis az egyik leghatékonyabb szinte minden terepen! Meglehetősen vékony a talpa, ez van, akinek tetszik, és van, akinek kevésbé. Én az előbbiekhez tartozom, szeretem, ha érzem, hogy tényleg kemény terepen futok, és szeretem érezni, hogy éppen mi van a talpam alatt.

A sarokrész kialakítása is igazán versenyorientáltra sikerült, minél nagyobb tempóra késztet, nagyon jól lehet benne elrugaszkodni, emellett a tompítása is megfelelő! Van egy Karbon szálas erősítés a cipő oldalában, ami, elsőre azt hittem, hogy csak design, de nem, érezhetően stabilabban tartja a lábfejem a cipőben. Ezt főleg lejtőn lefelé futáskor érezteti, amikor az ember igazán elkezdi élvezni azt, amit éppen csinál, és csak úgy száguld, elereszti magát! Ez a cipő egy igazi élménnyé varázsolja a terepfutás minden mozzanatát! Már nagyon várom a jövő évi versenyeket vele, egy biztos, a cipőn nem fog múlni!

salomon-test-poor-brigitta-fellcross 900

A jelen időszakban, amikor kezdenek a napok egyre hidegebbek, és csapadékosabbá válni, ideális választás lehet mindenki számára, a Speedcross cipők Gore Tex változata! Gyakorlatilag mindenben megegyezik a normál Speedcross társaival! Van egy dolog, amiben mégis eltér a többitől, ez pedig, az, hogy GORE-TEX anyagból készült, ami teljes egészében vízálló!

salomon-test-poor-brigitta-speedcross2 900A 2012-es versenyszezont ebben a cipőben teljesítettem, nagyon nagy előnye, hogy, ugyan úgy szellőzik, mint a társai, azonban, a homokot, szennyeződéseket egyáltalán nem engedi be! Nagyon jó, és megnyugtató érzés úgy futni, sárban, hóban, latyakban, hogy tudom, nem ázik át a cipőm, és nem fogok felfázni még a téli hidegekben sem!


salomon-test-poor-brigitta-speedcross3 900A következő szezonban, ez a csodaszép Salomon Speedcross 3 (Salomon weboldal) futócipő lesz a társam a legkeményebb edzéseken is! Meglátjuk, melyikünk bírja tovább! Akárcsak elődjét a Speedcross 2-t, ahogy kézhez kapjuk, azonnal érezhetjük, hogy egy igazi versenycipővel van dolgunk. Maga a cipő nagyon könnyű, a jól bevált talpkiképzésén, és a gyorsfűzőjén szerencsére nem változtattak!

Sajnos az idei évben a mandulaműtétem miatt kimaradt a legfontosabb versenyem, a Mauin megrendezett XTERRA világbajnokság. Miután letelt a műtét utáni kényszerpihenőm, szépen lassan újra munkába álltam. Balázzsal, kikapcsolódásképp megszerveztünk egy kirándulást Ausztriába, Zell am See-be.

Szerencsére még indulás előtt megkaptam a Salomon szponzorációm, amiben nagy örömömre egy hátizsák is szerepelt. Mondanom sem kell, nagyon hasznos volt a gyakran 6-7 órás túráink alkalmával! Több márkával ellentétben, ebben a Salomon XA 10+3 Exp (Salomon weboldal) hátizsákban már gyárilag benne van az „ivózsák". A rendszer rém egyszerűsége kicsit el is bizonytalanított. Elsőre azt gondoltam, hogy ebben biztos nem marad meg a víz, és majd teljesen eláztatja a hátam. De szerencsére nem így történt. A szívóka egy csepp folyadékot nem engedett ki, és gyakorlatilag lehetetlen véletlenül megnyitni a „csapot". A tasak egyszerű zárszerkezetnek köszönhetően rendkívül gyorsan, könnyedén tudtam utántölteni, és szintén ennek köszönhetően a tisztítása is gyerekjáték!

salomon-test-poor-brigitta-11 300Sosem voltam nagy hátizsák rajongó, versenyeken is inkább a kulacsot részesítem előnyben, de nagyon megtetszett a táska praktikussága, és az itatórendszere.

A hátizsák nagyon kényelmes viseletet nyújt, a kezdeti félelmem is eloszlott, nem izzadtam be teljesen a táska alá. A pánt nagyon kényelmes, abszolút felveszi a hátam vonulatát, az ember szinte észre sem veszi, hogy rajta van! A derékpánton is elhelyeztek két kisebb zsebet, ami szintén nagyon hasznos! Bringázás közben, a forgalmasabb turistaösvényeken pedig kifejezetten jól jött az ide elhelyezett síp! Ezt a hátizsákot elsősorban, hosszabb bringázásokhoz, túrázáshoz ajánlanám, de ideális viselet akár a mindennapokra is!

Nagy megelégedéssel, és büszkeséggel tölt el, hogy nem csak sportolás és versenyzés közben viselhetek Salomon termékeket, hanem a mindennapi életben, a hétköznapokon is teljes egészében kiegészítik az öltözködésem! A létező legkényelmesebb ruhadarabok közé tartoznak. A kabát, is amolyan multifunkcionális, hisz akár az utcán, de még a hidegebb napokon, a futóedzéseken is használható! Szél, és vízálló, így minden időjárási körülmény között biztos viseletet nyújt!

Poór Brigitta honlapja >>> | X2S TEAM >>>

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk