Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 16. Csütörtök  Ma Mózes és Botond napja van.  

MIL-TEC Softshell 3. generációs outdoor, taktikai dzseki teszt

Könnyű, három évszakos kabát, sok hasznos funkcióval. A dzseki és a kabát között lehetne definiálni, erősebb és komplexebb, mint egy dzseki, de könnyebb, kényelmesebb, mint egy kabát. Erős, mérsékelten szél és vízálló anyagból készült, ez meghatározza a hordhatóságát is. Nem túl hideg időben, közepesen erős szélben nyújtja a legjobb teljesítményt, de meleg időben is jól használható, hiszen több helyen is lehet szellőztetni.

10 jan. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  

Anyaga erős, így a bozótban, nehezebb terepen sem kell félteni a szakadástól, sérüléstől. Mivel vékony és könnyű, az extrém fizikai hatásokat nem bírja, de egy kisebb esésénél, elcsúszásnál, sűrű bozótban gyors tempóban való haladáskor probléma nélkül bírta a tesztelés 4 téli-tavaszi hónapja alatt.

Könnyen tisztítható, a sérülések, a kosz nem nagyon látszik rajta. Ez azért is fontos, mert amikor az ember egy saras túra után a vonaton vagy kocsiban felveszi a ruhái fölé, akkor nem árt, ha civilizáltnak néz ki (legalább egy kicsit). Városi használatban is kényelmes, feltűnésmentes.

Kerékpáros szélkabátnak (főleg túrázáshoz) kiváló, futáshoz azonban már nem ajánlanám, a lélegzőképessége nem bírja az ilyen intenzív mozgással járó terhelést. De ez nagymértékben függ a futás közbeni izzadástól, tempótól is.

Előnyök - MIL-TEC Softshell 3. generációs kabát

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A gallérba rejtett kapucni nagyon jó megoldás, de csak végszükségben, egész napos esőben, viharban nem sokat segít.

Könnyen kezelhető hónalj szellőző, amely intenzív mozgás közben is segíti a légáramlást, hiszen hiába nagyszerű a kabát anyaga, 100%-os szellőzést nem biztosít.

Karzsebek a közepes méretű apróságoknak. Kisebbeket ne pakoljunk bele, mert azokat menet közben nehéz kivenni, hiszen csak felülről nyílnak a zsebek.

Nagy méretű, jól elérhető oldalzsebek. Semmi extra, de aktív mozgás közben is kényelmesen tudunk ki- és bepakolni ezekbe.

Álló gallér, amely védi a nyakat, nem akadályoz és a hátizsák vállpántja sem akad bele, nem nyomódik össze.

mil tex 3rd gen softshell test 3

Hibák, problémák - MIL-TEC Softshell 3. generációs kabát

A nyakon/galléron lévő tépőzár kiosztása rossz, így ha a gallér nincsen felhúzva, akkor könnyen összeakadhat egy erőteljesebb karmozdulatnál a karon lévő tépőzárral. Ennek kicsi az esélye normál használatban, de én szabadtéri outdoor edzés közben is viseltem, ahol pl egy karkörzés, dobás gyakorlatnál bizony előfordult ez az eset. Fordított felvarrással ez a probléma kiküszöbölhető lenne.

Összegzés, ajánlás - MIL-TEC Softshell 3. generációs kabát

Túrázáshoz (főleg menet közben), sportolás (edzés, versenyzés) után egy szélálló, melegítő rétegként viselhető. A magas intenzitású mozgásnál (pl. terepfutás) nem szellőzik megfelelően, könnyen befülledhet a viselője. Alacsony/közepes intenzitású túra, gyaloglás, könnyű futás, kerékpározás közben azonban jó szolgálatot tesz hűvös, szeles időben. Ajánlott még utazáshoz, városi használathoz is, hiszen kényelmes, kicsire összehajtható, és rövidebb időre nagymértékben növeli a komfortérzetet (hirtelen vihar, lehűlés, eső...).

Semmi komolyabb extra nincsen a kabátban, mondhatni átlagos, ugyanakkor minden szempont szerint egyenletesen teljesít, nincsenek nagyon kiugró hibái sem.

MIL TEC Softshell dzseki 3 generacio Olivazold

Utoljára frissítve: péntek, 18 szeptember 2020 14:19

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk