Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Világbajnokság Hollandiában, megérkezett a magyar tereptriatlon csapat Kiemelt

  • Állapot: Archív
tereptriatlon, ITU, X2S, Hága, terepfutás, Ironman, paratriatlon, Boronkay, PoórHága mellett a tengerparton rendezik szombaton meg az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) tereptriatlon világbajnokságát, ahol az utóbbi idők legerősebb mezőnye áll rajthoz. A magyar csapat két világbajnok vezetésével megkezdte az edzéseket és a pályabejárást.

A magyar csapat csütörtökön bejárta a pályákat, ami a tereptriatlonban kiemelt jelentőségű, hiszen a nehéz és technikás pályákon perceket lehet nyerni vagy veszíteni egy-egy éles kanyaron vagy ugratón.

12 júl. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A holland pálya pedig nem nélkülözi a nehézségeket – a hosszú és meredek lépcsősorok, az éles kanyarok, amelyek a mély homokban bukásveszélyesek, az ugratók a homokdűnéken, a tengerparton vezető nyomvonal amelyet néha elöntenek a hullámok. A versenyzőkre 1000 m úszás vár hatalmas hullámokban és várhatóan 17-18 fokos vízben, majd 26 km terepkerékpározás szinte végig homokban vagy nehezen járható talajon és végül 9 km nehéz terepfutás a homokdűnéken, gyakran bokáig süllyedve a homokban.

Két bajnokunk - Poór Brigitta és Boronkay Péter – jó erőben van és a csapattársak segítségével készül a nem mindennapi megmérettetésre. Péternek nagyon jók a dobogós esélyei hiszen paratriatlonistaként a világon nagyon kevés igazán komoly kihívója van terepen (többek között annak is köszönhetően, hogy Magyarországon évek óta nemzetközi szintű versenyeken tud fejlődni), Briginek ellenben számos neves ellenfele lesz, köztük több világbajnok és olimpikon.

A magyar versenyzők közül Mester Bálinttól (többsszörös magyar tereptriatlon bajnok) és Dezső Sándortól (többszörös Ironman és MTB specialista) várható dobogós vagy ahhoz közeli helyezés, mindketten kiváló kerékpárosok és futók. Az úszás pedig ezen a helyen amúgy sem kiszámítható, nem a hagyományos körülmények között zajlik.

Edzésként a csapat elindult a nyílt óceáni úszóversenyen, amelyet este 8-kor rajtoltattak a lenyugvó nap fényében, több méteres hullámok között. A csapatból az úszáson Tóth Viktor szerepelt a legjobban.

A magyar csapat pénteken részt vesz a megnyitó ünnepségen majd szombaton a csapat tagjai különböző időpontokban állnak rajthoz a viharos tenger partján.

A magyar csapat a X2S Haibike TEAM tagjai közül állt össze Boronkay Péter kivételével (aki tiszteletbeli tag, amúgy a Bátorfi Team versenyzője).

Forrás: www.terepsport.hu|Fotó: X2S TEAM

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk