Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar győzelem a szlovák tereptriatlon bajnokságon, Mester Bálint fantasztikus futással győzött Kiemelt

  • Állapot: Archív
Mester, X2S, Haibike, tereptriatlon, terepfutás, Hertl, bringa, montiA többszörös magyar bajnok Mester Bálint (X2S Haibike TEAM) a szlovák tereptriatlon bajnokságon aratott győzelmet, ráadásul a futópályán az utóbbi évek legjobb idejét teljesítette.

A fiatal magyar sportoló az 1000 m úszás után 40 mp hátránnyal indult a kerékpáros pályára a szlovák versenyzők mögött, de a 4 körös versenyben fokozatosan ért fel az élen haladó Peter Hertl mögé.

08 júl. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Hertl hatalmas tempóban kezdett, próbálta leszakítani az üldözőket, köztük Mestert is, ami az első két körben úgy tűnt sikerül is neki. Azonban Mester nemhiába edződött a X2S versenyeken és edzéseken, a táv második felében ritmust váltott és ő szakította le a többieket, már csak az élen haladó Hertl volt előtte.

1km úszás után 40mp hátrányom volt Peter Hertl-hez képest,majd a bringa pályán 4 kört kellett teljesíteni ahol az első kör után 3p-re nőtt az előnye, egy körrel később 5p lett, és nem értettem hogy mehet ilyen gyorsan, majd a 3. körben 4 percre csökkent a távolság és megcsillant  bennem a reménysugár.

A terepfutásra a szlovák sportoló még 2 perc előnnyel ment ki, de Bálint a 3 körös pályán körönként 1 perccel volt gyorsabb, így magabiztosan szakította át a célszalagot. Ezzel ő az első magyar, aki az erős szlovák nemzeti bajnokságot megnyerte.

A futás kezdetére 2:30-ra csökkent az előnye, és ott már komoly esélyt éreztem..  A 3 körből az első után már csak 1 perc volt, és a második kör végére sikerült leelőzni. Az utolsó körben 1 perc előnyt szereztem és így sikerült elsőnek beérni.

Mester Bálint és a magyar csapat július 13.-án a hollandiai tereptriatlon világbajnokságra készül.

Forrás: www.terepsport.hu  | Fotó: X2S

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk