Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

XTERRA Szlovákia, az új tereptriatlon futam a versenynaptárban Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

2024 július 13-a új lehetőség Szlovákia szépségeinek felfedezésére minden triatlonos számára!

Szlovákiában először a legjobb tereptriatlon sorozat! Szlovákia egyik híres triatlon helyszíne, az UNESCO világörökségi városa, Selmecbánya ad otthont az első XTERRA Slovakia futamnak 2024-ben!

11 febr. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
XTERRA Szlovákia, az új tereptriatlon futam a versenynaptárban Foto: XTERRA

Talán az XTERRA Czech csehországi h és nemzetközi sikerének köszönhetően csak idő kérdése volt, mikor bővül a közép-európai régió versenykínálata. A cseh XTERRA már 2002-ben megrendezésre került, (e sorok írója is ott állt a rajtvonalon), ma pedig a világ 7 legrangosabb versenye között van és 2024-ben az XTERRA Európa-bajnokságnak ad otthont.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az Európa-kupa tereptriatlon sorozatában pontszerző futam lesz a szlovák XTERRA, de a sorozat tulajdonosai nem titkolják ambícióikat, hogy a jövőben Szlovákiába vonzzák a legrangosabb világkupa vagy akár a kontinensbajnokságot.

Sporttal és hagyományos szlovák kultúrával teli hétvégét kínál az XTERRA Slovakia. A hagyományos pályák mellett XTERRA Sprint futam is lesz újoncoknak és fiataloknak. A programot kiegészíti a pénteki városi gyermekfutás. Nem véletlen, hogy a XTERRA Selmecbányát ( Banská Štiavnica) választotta, tíz évvel a népszerű Štiavnický Kros Triatlon versenye óta, ahol Mester Bálint (X2S TEAM) révén több alkalommal is magyar sikert ünnepelhetett a közönség.

Selmecbánya egy igazi paradicsom minden szabadtéri sportrajongó számára. A környező táj nem csak számtalan lélegzetelállító vízi sportlehetőséget kínál, hanem több tíz kilométernyi jelzett kerékpárösvényt, utat és túraútvonalakat is.

Az egész esemény fantasztikus háttere egy lenyűgöző város, amely nem véletlenül szerepel az UNESCO kulturális örökség listáján.

A helyi kultúra nemcsak a népmesékről és a hagyományokról szól, hanem természetesen a bányászatról és a bányászokról is.

Michal Piloušek, aki a közép- és kelet-európai régióért felelős, az XTERRA csehországi sikerének építője:

„Amikor Selmecbánya terveztük a pályákat, az egyensúlyra gondoltunk. Mind a technikai kihívások, mind a terep, mind a természeti élmények, mind az UNESCO emlékműváros központjában való áthaladás. Felhasználtuk a csehországi tapasztalatokat, ahol a  történelmi belvárosban lévő versenyközpont egyedülálló élményeket ad a versenyzőknek. Minden sportoló képes lesz teljesíteni és egyben élvezni a versenyt, de erejének és kitartásának a legmélyére és legtetejére is eljut. A szabályok betartását természetesen a Szlovák Triatlon Unió versenybírói fogják felügyelni. ”

XTERRA Slovakia teljes táv

  • 1500 m úszás (2 kör)
  • 33 km MTB, 900 m szint
  • 10 km terepfutás, 250 m szint (2 kör)

Pályarajzok, végleges adatok március végén jelennek meg.

 

Forrás: xterraplanet.com  

Utoljára frissítve: vasárnap, 11 február 2024 20:12

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk