Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Cyclocross dráma - defekt a célegyenesben

  • Állapot: Archív
Cyclocross, dráma, defekt, kerékpár, sárÓriási sárban, hatalmas izgalmakat hozott a harmadik legrangosabb cyclocross-sorozat, a GVA-Trophy negyedik fordulója, a belgiumi Essen városában rendezett GP Rouwmoer. Ráadásul a gieteni Superprestige-futam után ismét beleszólt a technika ördöge a verseny alakulásába...
12 dec. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Az utolsó körben még minden nyílt volt, egy négyfős élbolyban tekert együtt Niels Albert (BKCP) Sven Nys (Landbouwkrediet), Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) és Kevin Pauwels (Telenet-Fidea).

Albert a kör első felében úgy tűnt, nyerő támadást indított, ám ekkor karjával csapkodva jelezte, hogy defektje van, a többiek pedig rövidesen ki is kerülték a legutóbbi két világkupa-futam győztesét.

Tudni kell, hogy a versenyzők a minél jobb tapadás érdekében ekkora sárban pengeélen egyensúlyoznak a minél alacsonyabb guminyomással. A speciális krossz-szingókba nem ritka, hogy csak 1,5 bart vagy annál is kevesebbet pumpálnak, ezt pedig még a felütésnek hihetetlen módon ellenálló (általában Dugast márkájú) szupergumik sem tolerálják esetenként.

Albert ráadásul szerencsétlen helyen, a depó után kapott el a hátsó kerekével egy követ, így már bringát sem cserélhetett, örülhetett, hogy végül még lyukas gumival bejött az ötödik helyre.

A trióra szűkült élbolyban Vantornout kezdeményezett támadásokat, de csak Pauwels maradt le, Nys ragadt. Érdemes megnézni a videón, hogy a belga bajnok az utolsó kör utolsó harmadában mennyire más íveket használt a saras kanyarokban, ezeket alighanem előre kinézte magának, és a célegyenesre mondhatni könnyedén rogyasztotta meg ellenfelét.

Győzelmével Nys jó pozícióba, a második helyre (77) jött fel Pauwels mögé (87) az összetettbe, és a Superprestige-sorozat mellett alighanem most már a GVA-győzelem is megfordul a fejében.

EREDMÉNY:

1. Sven Nys (Bel) Landbouwkrediet 1:00:21
2. Klaas Vantornout (Bel) Sunweb-Revor 0:00:05
3. Kevin Pauwels (Bel) Telenet-Fidea Cycling Team 0:00:08
4. Bart Wellens (Bel) Telenet-Fidea Cycling Team 0:00:28
5. Niels Albert (Bel) BKCP-Powerplus 0:00:42
6. Sven Vanthourenhout (Bel) Sunweb-Revor 0:00:50

Forrás: bringahirado.hu

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk