Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gal/szilvasvarad_2009

Sárban, hidegben pünkösdi kálvária Szilvásváradon – újabb X2S-KONA TEAM győzelmek

  • Állapot: Archív
Az év első TOP-MARATON versenye, hagyomány szerint Szilvásváradon került megrendezésre. Szintén hagyomány, hogy a verseny előtt esik az eső, de az idei év minden eddigit felülmúló élménnyé tette a résztvevők számára. A X2S-KONA TEAM versenyzői régóta készülnek a megmérettetésre és sok akadályozó körülmény ellenére is komoly sikereket írhatnak a csapat dicsőségfalára.
02 jún. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A szombati nap még reményteli volt, hiszen a beígért esők, jégesők elkerülték Szilvásvárad környékét (igaz az ország más területein szépen jött az égi áldás), de nem volt annyira biztató az időjárás jelentés, hogy nyugodtan térhetett volna a csapat nyugovóra. A csapatközpont kiépítése után még sok taktikai megbeszélés zajlott, de ez is inkább a visegrádi versennyel illetve az idei XTERRA futamokkal voltak kapcsolatosak (nemzetközi szinten is az eddigiekhez hasonló eredményes szereplés az cél!). Majd hajnalban eleredt az eső...

 

Reggelre még nem volt ok a nagy aggodalomra, hiszen a két órás eső sem áztatta fel a talajt. De az időjárás jelentés tévedett a nap további részét illetően: szinte megállás nélkül esett estig.

 

A csapat töretlen lelkesedéssel, kisebb módosításokkal állt rajthoz – többen is életük első MTB maratonján! Fenyvesi Péter az elit mezőnyben (igaz U17 lévén a rövid távon), az első sorban állhatott rajthoz, Poór Brigi szintén az elit nők között foglalt el kiemelt helyet. A csapat többi tagja szintén várható eredményének megfelelően foglalt rajtpozíciót, nem tülekedett előre – a csapatban mindenki tisztában van a saját erejével és azzal is, hogy nem az első km-n dől el egy maraton. És az eső tovább esett...

Péter beszámolója

A rajt után Fenyvesi Péter sokáig az elit élmezőnnyel tekert, de aztán átvette a rövid táv vezető bolyában azt a pozíciót, ami lehetőséget adott neki, hogy bármilyen támadásra reagáljon. Taktikusan kivárta amíg az ellenfelek kifáradnak vagy a túlfeszített koncentráció miatt hibáznak, majd az utolsó 3 km-en, a sáros, csúszós lejtőn tempót váltott és ellépett Panyi Jánostól, így a versenyt abszolút elsőként fejezte be. Röviddel utána 5. helyen érkezett Sipiczki Csaba, aki ezzel megnyerte a felnőtt versenyt, majd újabb csapattag Tóth Viktor ért célba, a master 2 kategória ezüstérmével. Medgyes Gábort mechanikai problémák lassították, de így is az élmezőnyben ért célba. A női szakasz is nagyszerűen helyt állt: Sipos Anita és Molnár Anikó váll váll mellett küzdve női mezőny elején értek célba a 14-15. helyen. És az eső tovább esett...

 

Középtávon a  női versenyben éles harc bontakozott ki, hiszen közel azonos tudású hölgyek szálltak harcba: Vajda Márta, Módos Gabi, Deli Anett, Dósa Eszter. A kegyetlen körülmények között azonban Bickei Anna szerezte meg a győzelmet. Poór Brigi élete első „durva” maratonján megszerezte az abszolút 7. helyet, ami nagyon biztató a jövőre nézve, hiszen rövid idő alatt képes volt országúti triatlonistából az MTB élmezőnyébe képeznie magát – ez pedig az XTERRA versenyek szempontjából különösen fontos tény.

 

Nagy kérdés volt a biatlon válogatott, országos bajnok első MTB maraton szereplése: Gombos Károly nemhiába tapasztalt terepversenyző (igaz síléceken), egyenletes és magabiztos módon érkezett be az élmezőny után nemsokkal. A X2S-KONA TEAM technikai agytrösztje, Hajdú Péter is a középtávot választotta és teljesítette – erre szüksége is volt, hiszen több versenyen is a „kispadra” kényszerül az időmérés és az eredménylisták kezelése miatt. A csapat új tagja, Viktorik Balázs szintén sikerrel teljesítette élete első MTB maratonját. És az eső tovább esett...

 

Hosszútávon olimpikonunk, Part András magabiztos győzelmet aratott – de láthatólag ő is elfáradt . Sőt, olyan sáros volt, mint mindenki más... A X2S-KONA TEAM színeiben Hasenfratz Péter az 5. helyet szerezte meg a kegyetlen körülmények között. A X2S versenyek több állandó résztvevője is teljesítette az embertelen körülmények közötti versenyt: Dr. Galamb Gábor, Surján László, Szász Viktor. Nekik külön gratulálunk!

Szép és nehéz verseny volt, biztosan nem felejti el az, aki elindult, vagy részt vett rajta.

 

Köszönet a "support team" közreműködéséért: KONA CITY, Bódi Tamás, Bárdi Attila, Sikter Zsuzsa

Fotók: X2S TEAM

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.terepsport.hu/images/gal/szilvasvarad_2009

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk