Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  

Skyrunning világbajnokság - Salomon sikerek, olasz csapatgyőzelem

  • Állapot: Archív
Skyrunning, világbajnokság, Salomon, kilian, jornet, SkymarathonA Skyrunning világbajnokság maraton versenyszámában hihetetlen szoros küzdelemben a fiatal francia Kilian Jornet győzött, végig  fej fej mellett futva az olasz Marco De Gasperival. A nőknél Laetitia Roux rajt-cél győzelmet aratott. Mindkét győztes a SALOMON top futója.
03 aug. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A verseny (SkyMarathon®) nagyon komoly fizikai kihívás - 32 km, 4800 m szintemelkedéssel, amelyet Kilian 3:01:04 alatt teljesített, De Gasperi az utolsó lejtőn maradt el tőle és így 3:04:34 idővel ért célba.

Kilian pályacsúcsot futott, harmadszor javítva meg a saját rekordját. De Gasperi 6-szoros hegyifutó világbajnok, neki sincsen oka szégyenkezni, hiszen ezüstérmével az olasz csapatot győzelemhez segítette.

A női versenyben Roux 7 perccel elöbb ért célba (3:46:40), mint az ezüstérmes spanyol Mireia Miro (3:53:52), de nem volt kétség a győzelme felől, hiszen a rajtnál magabiztosan az élre állt és egyenletesen növelte az előnyét a célig.

A világbajnokság másik számában(SkyVertical®) Roux szintén első helyen futott célba, a férfiaknál az olasz Urban Zemmer pályacsúccsal győzött. A pálya egyszerűnek mondható: 2,1 km-es távon 1000 m szintenmelkedés! Az új csúcs ezen a pályán: 0:33:16, a női győztes idő pedig 0:40:16.

Galéria

{joomplu:1754 detail}

Összetett eredmények

Férfi
Nicola Golinelli (ITA) – 160 points
Luis A Hernando (SPA) – 152 points
Agustí Roc (SPA) – 132 points


Laetitia Roux (FRA) – 200 points
Mireia Mirò (ESP) – 156 points
Monica Ardid (ESP) -  130 points

Nemzetek
Italy – 630 points
Spain – 612 points
France – 358 points

Forrás: skyrunning.com

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk