Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Két magyar csapat indul Velenjében a mezeifutó EB-n

  • Állapot: Archív

magyar, csapat, Velenje, mezeifutó, EB, terepfutás

Nemcsak a versenyzőknek, de a szakembereknek is újdonság volt a szombati Mezei OB helyszíne. A MASZ szakvezetőinek a tereppel való ismerkedés, a jövő évi kontinens bajnokság várható körülményeinek feltérképezése mellett a két hét múlva lebonyolításra kerülő Mezei EB csapatait is véglegesíteni kellett. Ez, a négy válogató állomás leghangsúlyosabb versenye után megtörtént.

A szövetség felnőtt- és az utánpótlás szakmai vezetője így értékelte a Szentendrén látottakat.

Dornbach Ildikó szakmai igazgató: „- A november végével dacoló, erőlködő napsütés és az a tudat, hogy ismét atlétikai versenyen lehettünk, színesítette a szombati napot.

02 dec. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

Jó döntés volt a Skanzenben rendezni az idei Mezei OB-t, ami a 2012. évi Európa-bajnokság első próba versenye volt. Persze, hogy voltak hibák, de volt közös akarás, tettre kész futók, izgatott edzők és lelkes rendezők. A végeredmény: közel 500 induló, néhány meglepetés, boldog győztesek, és jó versenyek.

A címvédések nem sikerültek, pedig Szederkényi Andrea erősnek tűnt, jól futott, de Nagy Mónika ezúttal még jobban teljesített. Bene Barnabás a verseny közben megsérült, így esélye sem volt arra, hogy a futam meghatározó részében versenyre keljen Kovács Tamással, a verseny győztesével, aki igen meggyőző teljesítményt nyújtott a nem könnyű terepen is.

Kialakult a december 11-én esedékes Mezei EB csapatainak összeállítása is. Az U23-as férfi együttes kiemelkedő versenyzője Szabó Sándor mellett, aki messze kiemelkedik jelenlegi tudásával, Csere Gáspár, Czindrity Attila, Kállay Dániel és Dani Áron veheti fel a messze sem könnyűnek ígérkező versenyt európai ellenfeleivel. Jelenleg úgy tűnik, hogy felnőtt indulónk nem lesz az idei Mezei EB-n"

Molnár Ferenc up.szövetségi kapitány: „- Nem csak a fiataloknak, őszintén bevallom, nekem is új helyszínen volt az idei Mezei OB. A szentendrei Skanzen remek környezet, ahol jól előkészített pálya, megfelelő nehézségi fokkal várta a versenyzőket. Ezen kívül a versenyt felkészült rendezői gárda és „igazi mezeis időjárás" is jellemezte.

Sajnos a sportolói létszám számomra kevésnek tűnt, gondolom az év végi pénzhiány miatt is, sok klub csak a legjobbjainak adott lehetőséget a bajnokságon való indulásra. Ettől függetlenül nem kevés ügyes és kitartó fiatalt láthattunk, a legkisebbeknél a helyezésekért kiélezett küzdelmek voltak.

Ahogy növekedtek a korosztályok, úgy vált egyre biztosabbá a helyezettek kiléte, nagyon kiütköztek a tudásbeli különbségek. Ami biztosan megjegyezhető, a legjobb munka a közép és hosszútávfutó szakágban jelenleg Veszprémben folyik.

A VEDAC minden szinten kiváló futókkal rendelkezik. A klub nemcsak néhány kiváló versenyzőt tud felmutatatni, hanem a csapatversenyekben is kiemelkedik a mezőnyből. Példaértékű munkájukat a Dunaújvárosban nem rég lezajlott Szakmai Konferencián mutatta be Stupián Anikó, érdemes azoknak is elolvasni, akik nem voltak jelen.

A hétvégi OB-n a fiatalok szempontjából az ifi, junior férfi futam volt a szakvezetés kereszttüzében, mivel a két hét múlva sorra kerülő Mezei EB n az U23as fiúk mellett egy junior fiú csapatot is indítunk. Ezért a futam válogató-jelleggel is bírt, amely végül is azt az eredményt hozta, amit vártunk.

Biztos győzelmet aratott Szalai Benjamin, mögötte sokáig úgy tűnt, hogy az ezüstéremért nagy harcot vív Matkó Csaba és Tóth Áron, de a végén Áron magabiztosan előzte meg Csabát.

Az sem volt meglepetés, hogy Kilián Dániel lett a 4. tagja az EB csapatnak, az 5. helyért viszont a verseny végéig nyílt harc folyt. Végül is a négy állomásos pontversenyben a gyulai Szabó Sándor gyűjtött be annyi pontot, amennyivel kiharcolta a csapatba kerülést.

Azt gondolom, az elvárás két hét múlva egy tisztes helytállás lesz, hiszen a juniorok közül többen még első évesek, és igazából a hazai rendezésű EB-re szeretnénk, ha beérnének. De természetesen nem leszünk mérgesek, ha ennek ellenére a 12-be kerül valaki."

A 18.Spar Mezeifutó Európa bajnokságon részt vevő magyar csapatok:

  • U23: Szabó Sándor, Csere Gáspár, Czindrity Attila, Kállay Dániel, Dani Áron
  • Junior: Szalai Benjamin, Matkó Csaba, Tóth Áron, Kilián Dániel, Szabó Sándor

A 2012. évi Mezei EB szervezői kérik a versenyzőket, vezetőket, edzőket, hogy a rendezéssel kapcsolatos fontosnak vélt észrevételekeiket juttassák el a szövetség titkárságára. Köszönettel, MASZ

Foto: ML, Stemmer I.

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk