Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Olimpikonok az idei Téli Universiadén

  • Állapot: Archív
December 11-én kezdődik és tizenegy napig tart a 26. Téli Universiade Trentoban, mely az egyetemista sportolók második legnagyobb világeseménye a Nyári Universiade után.

A tizenhét fős csapat tagjai közül sokan a februári Téli Olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra a Téli Universiade. A magyarok hosszúpályás és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle sí és freestyle snowboard számban bizonyíthatnak.

11 dec. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A csapatvezetés bízik benne, hogy jó eredménnyel tér haza a küldöttség. Erre előzetesen legnagyobb esélye rövidpályás gyorskorcsolyázóknak van, akik a Világkupák után, de még a januári EB előtt vannak - híreink szerint jó formában. A kiutazó csapat tagja a 2011-ben Universiade bronzérmet szerző Heidum Bernadett:

„Legnagyobb élményem természetesen a váltódöntő volt a 2011-es Univerisaden. Amint felléptünk a jégre megérkezett a kicsiny magyar Universiade csapat egy nagy magyar zászlóval és hatalmas hanggal. Állva szurkolták végig a döntőnket, annak ellenére, hogy például a snowboardosokkal előtte még sosem találkoztunk. Kicsi, de nagyon összetartó csapatunk volt.”- idézte fel az előző Universiade emlékeit Heidum Bernadett, rövidpályás gyorskorcsolyázó. -  „Az Olimpia és az EB előtt mindenképpen hasznos lehetőség egy színvonalas mezőnyben versenyezni. Szeretnék a hosszabb távokon minél előrébb végezni, persze ez a mezőny erősségétől és a formámtól is függ. A váltóval nagyon szeretnék ismét döntőt korizni.”- zárta szavait Bernadett, aki a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulója.

A kétévente megrendezésre kerülő Téli Universiadén mintegy kétezer ötszáz versenyző áll rajthoz 12 sportágban. Ezzel a Téli Olimpia után a világ második legnagyobb, több sportágat magába foglaló téli sporteseménye. Mind a versenyszámok, mind a résztvevők száma eseményről eseményre emelkedik, ami mutatja a folyamatosan növekvő érdeklődést. Ezt a nézettségi adatok is alátámasztják. A világon több, mint száz TV adó közvetíti a versenyeket. A trentoi Téli Universiade eseményei Magyarországon az Eurosport-on lesznek láthatóak december 11-től 21-ig.

Magyarország rendszeres résztvevője a Téli Universiadéknak is. Az 1920-as évektől kezdődően, akkor még Téli Nemzetközi Egyetemi Játékok, majd Téli egyetemi Világjátékok néven gyorskorcsolyázóink, műkorcsolyázóink sok éremmel gazdagították a magyar egyetemi sportot. Ez az időszak volt a magyar egyetemi jégkorong fénykora is, több alkalommal sikerült aranyéremmel zárni az eseményeket. Olyan neves versenyzők győzelmeit ünnepelhettük, akik sportági világversenyeken és Olimpiákon is kiváló eredményeket értek el (Nagy Mariann, Nagy László páros műkorcsolyázásban, illetve Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó).

Trento azután kapta meg a rendezés jogát tavaly, hogy az eredetileg kiválasztott szlovéniai Maribor pénzügyi okok miatt visszalépett.

 

Sport

Név

Freestyle

Csanaky Péter

Alpesi sí

Berecz Anna

Short track

Heidum Bernadett

Short track

Keszler Andrea

Short track

Knoch Viktor

Short track

Lajtos Szandra

Short track

Oláh Bence

Short track

Béres Bence

Short track

Burján Csaba

Short track

Kónya Zsófia Lilla

Gyorskorcsolya

Orosz Beáta

Gyorskorcsolya

Szöllősi Szabolcs

Gyorskorcsolya

Nagy Konrád

Műkorcsolya

Turóczi Dóra

Műkorcsolya

Major Balázs

Snowboard

Szerb Mátyás

Snowboard

Kis Benedek

 

  Deregán Gábor / MEFS 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk