Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Magyar éremeső a vuhani Katonai Világjátékokon

  • Állapot: Aktuális

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) jelentőségét bizonyította a 2019 évi világjátékok, amelyen 109 ország, 7991 sportolója, versenyzett harminckét sportágban, s ami során 1021 érmet osztottak ki. Magyarország a 25. helyen végzett, megelőzve több jelentős sportnemzetet.

28 okt. 2018 Hozzászólás: Hozzászólás  
Magyar éremeső a vuhani Katonai Világjátékokon Foto: honvedelem.hu

A sportág utolsó versenyén hatalmasat hajráztak a magyarok. A dobogó második fokára állhatott fel a Marosi Ádám százados és Guzi Blanka tartalékos szakaszvezető alkotta páros vegyes öttusában. Ezzel egy időben Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós, a 7. CISM Katonai Világjátékok ejtőernyős egyéni döntőjében harmadik helyezéssel zárta az egy hete tartó célbaugrás versenyszámot.

Aktív hetet tudhatnak maguk mögött a magyar ejtőernyősök. A lassan végéhez közeledő 7. CISM Katonai Világjátékok eddigi összes napján folyamatos versenyben voltak a sportág képviselői. Az ejtőernyős megmérettetés döntőjében csapatszinten ötödik helyen végeztek a magyarok. Egyéni kategóriákban junior csoportban Horváth Ferenc Péter tizedes kilencedik, felnőtt korcsoportban pedig Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós harmadik helyezést ért el.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Kérdésünkre Asztalos zászlós elmondta: a harmadik helyezésért járó bronzérem jutalom számára az elmúlt napok folyamatos erőfeszítéseiért, valamint az egész éves felkészüléséért, úgyhogy nagy öröm számára, hogy sikerült felkerülnie a dobogóra.

 

 

Vuhan egy másik részében, az öttusázók küzdőterén pedig szintén két magyar, Marosi Ádám százados és Guzi Blanka nyújtottak óriási teljesítmény a vívás, úszás, lovaglás és céllövészettel egybekötött futás számokból álló megmérettetésen. Az ezüstérmet átvéve mindketten kifejtették, hogy a Magyar Honvédséget és a hazai öttusa sportot képviselve nagy öröm volt fellépni a dobogó második fokára. Guzi Blanka tartalékos szakaszvezető hangsúlyozta: nagy megtiszteltetésként élte meg, hogy Marosi Ádámmal harcolhatott az utolsó vuhani megmérettetés során. Marosi százados pedg úgy fogalmazott, hogy váltótársában egy nagyon erős nőt ismert meg, akivel egész nap segítették egymást.

  • Mindemellett a dobogós páros átvehette a CISM fair play díját is, a magyar sportolók ugyanis önzetlenül segítettek a technikai nehézségekkel küzdő perui versenytársakon, saját tartalékfelszereléseiket felajánlva a verseny idejére.

A CISM jelmondata: barátság a sport által. A sporton keresztül azonban nemcsak barátságok köttetnek. A bajtársiasság, a csapatszellem, a fegyelem és a kitartás ugyanolyan alapelve a sportnak, mint a katonai létnek.

„Önök közösen, együtt hittek a sikerben és kiváló teljesítményükkel öregbítették hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét, ahogy teszik ezt nap mint nap a külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák, vagy az Ideiglenes Biztonsági Határzár mellett járőröző honvédek is. Büszke vagyok arra, hogy ilyen rengeteg kiváló sportoló tagja a Magyar Honvédség nagy családjának" – hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka.

cism unnepseg para h

Forrás: honvedelem.hu 

Utoljára frissítve: péntek, 18 szeptember 2020 13:28

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...