Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Az idei fair play-díj kiemelt díjazottjai a Gyöngy Sailing Team, Pfeffer Anna és Makk Ádám Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

2023 végén is átadta díjait a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Magyar Fair Play Bizottsága mindazoknak, akiket elismerésre méltónak tartottak akár csak egyetlen cselekedetük, akár teljes életútjuk okán. A Városligeti Műjégpálya főépületében tartott ceremónián részt vett többek között Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Gyulay Zsolt MOB-elnök és Bősz Anett főpolgármester-helyettes – ők a díjátadásban is közreműködtek.

08 dec. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Az idei fair play-díj kiemelt díjazottjai a Gyöngy Sailing Team, Pfeffer Anna és Makk Ádám Foto: Gyöngy Sailing Team - Facebook

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, valamint Makk Ádám, a Pető Intézet kerekesszékes vívóklubjának létrehozója részesült elismerésben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának hétfői gáláján a Városligeti Műjégpályán.

Gyulay Zsolt MOB-elnök köszöntőjében megemlítette, hogy a sportban sok mindent megtanulnak a versenyzők, így az együttműködést és a toleranciát.

„A sport megtanít tisztességesen küzdeni. Fontos érték a fair play szellemisége, és fontos, hogy ezt hirdessük” – mondta az olimpiai bajnok kajakos.

Felidézte, hogy mennyire büszkék voltak, amikor a legendás kenus sporttársuk, Wichmann Tamás nemzetközi fair play-díjat kapott, mert önzetlenül segítette ellenfele, Matija Ljubek felkészítését.

Az első hazai fair play-díjakat 56 évvel ezelőtt, 1967-ben adta át a Magyar Újságíró Szövetség és az Országos Sporthivatal által létrehozott fair play bizottság.

A fair play cselekedet diploma díját 2022-es sportszerű tettéért a Gyöngy Sailing Team azért kapta, mert „a Félszigetkerülő versenyen az Orion nevű T-Jolle típusú hajó megerősödött szélben haladt, és egy nagyobb széllökés miatt felborult a Balaton 15 fokos vizében. A Gyöngy Sailing Team a helyzetre azonnal reagálva, versenyét feladva sietett a vízbe esett legénységhez, és megkezdték a mentést.

A 2023-as év MOB fair play-díjasai

Fair play cselekedet

diploma: Gyöngy Sailing Team (szabadidősport, vitorlázás)

Fair play a sport szolgálatában

diploma: Iglódi Endre (kézilabda)

Fair play népszerűsítése

trófea: Dávid Sándor (riporter) és Gulyás László (riporter)

diploma: ORFK-Rendészeti Főigazgatóság, Közlekedésrendészeti Főosztály („Fair play a pályán, Fair play a közlekedésben, hogy mindenki hazaérjen”), XII. kerület önkormányzat (szabadidősport, tornaterem- és wellness program a kerület lakosainak) és Máté Bálint (sportesemény-szervező, a Fradi Fair Play Bizottságának társalapítója és főtitkára)

Fair play életmű

diploma: Pfeffer Anna (kajakos, kajak-kenu szakedző) és Makk Ádám (Pető Sulivívás)

Művészet/Tudomány

diploma: Fodor-Lengyel Zoltán (képzőművész)

Forrás: nemzetisport.hu 

Utoljára frissítve: péntek, 08 december 2023 11:18

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk