Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Kevés szex, sok stressz: felmérés a magyar szokásokról

szex, stressz, felmérés, szokások, életmód, egészség, barát, kapcsolatA magyarok ötöde havonta vagy ritkábban él szexuális életet, kétharmada gyakran stresszel, a megkérdezettek felének pedig nagyon kevés közeli barátja van - derült ki egy friss felmérésből.
07 jún. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A megkérdezettek 7 százaléka csak havonta, 12 százaléka ennél is ritkábban él nemi életet, 14 százalék pedig még/már nem aktív szexuálisan. A  válaszadók 21 százaléka egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11 százaléka a megszakított közösülés módszerét alkalmazzák.

A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56 százaléka nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él. A Hány közeli barátja van Önnek? kérdésre a 83 ezer válaszadó több mint fele azt mondta, hogy ötnél kevesebb embert tart közeli barátjának.

Harmincegy százaléknak ötnél több, de tíznél kevesebb barátja van, és majdnem ötezer ember, a válaszadók 6 százaléka vallotta azt, hogy egyetlen közeli barátja sincsen.A megkérdezettek 62 százalékánál fordulnak elő rendszeresen stresszes pillanatok, 14 százalék pedig erősen feszült minden nap.

A kérdőívet kitöltők negyede egyáltalán nem tapasztal nyomást. A 60 fölöttiek 52 százaléka is közéjük tartozik. A legnagyobb nyomás alatt a 30-49 évesek vannak. A férfiak stressz-szintje alacsonyabb, mint a nőké: a férfiak egyharmada nem érez stresszt, míg a nőknek  csupán 22 százaléka él nyugodt életet. Akikre erős stresszes teher nehezedik nap mint nap, azok 22 százaléka tartja rossznak az egészségi állapotát, míg az összes válaszadónak csak a 9 százaléka. A magyarok egyharmada dohányzik, a dohányosok mintegy fele több mint napi fél doboz cigarettát szív el.

Ennél is erősebb dohányosnak az érintettek tizede számít. A dohányosok közül az átlagnál többen felelték azt, hogy rendkívül stresszes az életük,  naponta kávéznak, isznak szénsavas üdítőket, ellenben ritkán fogyasztanak tejet, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, nem szednek vitaminokat és nem sportolnak. A válaszadók kétharmada minden nap kávézik, harmada pedig naponta több kávét is megiszik.

A HáziPatika.com 83 ezer fő részvételével folytatott egészség-felmérésének eredményeit az Ipsos ezerfős reprezentatív mintán végzett kutatása is alátámasztotta.

Forrás: hvg.hu

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk