Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 28. Vasárnap  Ma Valéria és Nimród napja van.  

Országos Kékkör rekord - Csutka István 57 nap alatt teljesítette a távot! Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Csutka István, alias Camino Steve 57 nap alatt teljesítette – gyalogosan – az Országos Kékkört. Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonala az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát foglalja magában.

10 okt. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  

Csutka István augusztus 13-án indult útnak Hűvösvölgyből, és 57 nap elteltével ugyanoda érkezett meg, ahol barátok, túratársak fogadták.

„Az volt a célom ezzel a túrával, hogy felhívjam a figyelmet a hosszú távú túrázás szépségeire, ebben a rendhagyó évben a hazai túrázás fontosságára. Tudomásom szerint Domszky Zoltán tartotta a gyalogos csúcsot 67 nappal, ezen most sikerült faragni” – mondta Csutka István, aki hosszútávú túrázó, színművész, és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház korábbi igazgatója.

Életében meghatározó elem volt a mozgás, a tánc és a sport szeretete.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Ezt otthonról hozta, hiszen szülei is aktívan sportoltak, édesapja Csutka István mesteredző, az ELTE testnevelés tanszék tanszékvezető docense, dobó edző volt, így szó szerint a sportpályákon, edzőtáborokban és erősítőtermekben, az akkori atlétika olyan sportlegendái mellett nőhetett fel, mint például Paragi Ferenc világcsúcstartó gerelyhajítónk (96,72 méter, világcsúcs, Tata, 1980. április 23.).

45 és fél kilométert gyalogoltam naponta átlagosan. Persze a számok mellé érdemes odaképzelni a szintkülönbségeket is. Az elmúlt öt évben többek között Grönlandon, Korzikán és az Amerikai Egyesült Államokban túráztam,  például az Appalachian Trailt, a Pacific Crest Trail Mojave sivatagon átívelő szakaszát is teljesítettem. 2020-ban, amikor a járvány miatt minden területen elsősorban a hazai dolgok kerültek előtérbe, arra is fel szerettem volna hívni a figyelmet, hogy miért fontos megtanulnunk harmóniában élni a természettel” – tette hozzá Csutka István, aki az elmúlt 57 nap alatt közel 2600 kilométert teljesített.

2019. február 12-szeptember 25. Első magyarként teljesíti az Appalachian Trailt és a Pacific Crest Trail Mojave sivatagon átvezető szakaszát, mely során 4970 kilométert gyalogolt az amerikai vadonban. Sajnos az alap cél a Calendar Triple Crown 12 785 kilométere az elmúlt 100 esztendő alatt elő nem forduló kiemelkedően rossz időjárás és a májusban elkapott mononucleosis vírusfertőzés miatt nem sikerült, de így is az egyetlen ember a Világon, aki 35 éve felett, egyáltalán megpróbálta a teljesítést. (A Világon 9 embernek sikerült idáig. 2019-ben sajns senkinek.)

Az Appalachian Trail felét hat hét alatt, míg a Pacific Crest Trail magashegyi sivatagi szakaszát egy hónap alatt teljesítette, ami 42 km/nap átlagot jelent a nehéz terep és az időjárási viszonyok mellett.

A terepsport.hu Istvánnal a csúcsdöntés után készített interjúja itt olvasható.

Forrás: Sportbánya | hu.wikipedia.org

Utoljára frissítve: szombat, 14 november 2020 13:33

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk