Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Poór Brigitta extrém körülmények között is ezüstérmes, vezeti az XTERRA tereptriatlon ranglistát Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A francia tereptriatlon világkupa futam ismét esélyes a legnehezebb európai verseny címre. Nemcsak a pálya és a táv, hanem az időjárás is különösen kegyetlen volt. Poór Brigitta ezüstérmet szerzett, ezzel az XTERRA tereptriatlon európai ranglistát továbbra is vezeti. (Extra: pálya és versenyvideók a cikkben)

05 júl. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Poór Brigi a rámpán Poór Brigi a rámpán Foto: XTERRA France

A magyar sportoló harmadik helyen lépett partra az úszás után, hamar felért a második helyre és végig meg is tartotta a pozíciót – az előtte lévő helyen a fantasztikusan debütáló német Laura Philipp hamar megmutatta, hogy ezen a versenyen nem éri be az első helynél rosszabb pozícióval.

A fiatal német triatlonista (3x győzött Ironman 70.3 versenyen) kerékpáron végig Brigi előtt haladt, nem hagyta, hogy a magyar versenyző megközelítse, bár a távolság lassan, de biztosan csökkent. Futásban azonban olyan tempóban futott, hogy végül 8 perccel hamarabb ért célba a közel 4 órás verseny után! A verseny nehézségére jellemző, hogy hasonló távokon a női mezőny első helyezettjének az ideje általában 2:30-3:00 között van...

A cikk folytatódik a hirdetés után...

A versenyt évről évre színesíti egy helyi család, akik különleges fa rámpákat ácsolnak össze, nehezítve a pályát és hatalmas látványosságot teremtve a nézőknek. Idén a szakadó esőben ez az akadály még látványosabb volt...

A világkupa hétvégéjén megrendezett rövidebb távval együtt közel 2000 ember állt rajthoz az extrém tereptriatlon pályán. A gyerekfutamban is több százan értek célba.

XTERRA France, tereptriatlon világkupa eredmények

Nők

Pos Name, NAT Time
1 Laura Philipp, GER 03:58:52
2 Brigitta Poor, HUN 04:06:55
3 Helena Erbenova, CZE 04:08:06

Férfiak

Pos Name, NAT Time
1 Ruben Ruzafa, ESP 03:27:52
2 Yeray Luxem, BEL 03:30:12
3 Arthur Forissier, FRA 03:31:10

Forrás: xterraeurope.com 

Edzések, edzéstervek: www.triatlonedzo.hu | Edzés cégeknek: www.cegedzes.hu

Utoljára frissítve: szerda, 05 július 2017 01:28

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk