Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Magyar ezüstérem az afrikai extrém MTB maratonon – Erdélyi Eszter többnapos versenyeken is dobogón

  • Állapot: Archív
erdélyi, eszter, xterra, mtb, sani2c, marathon, extrémAz egyik leglátványosabb MTB maratonnak tartják a Sani2C versenyt, amely az afrikai kontinens különösen látványos részein vezet keresztül 3 napon át. Ezen a versenyen nem a táv, hanem a pálya igazán nehéz, 3 nap alatt kb. 300 km-t kell leküzdeniük a versenyzőknek, de a legkülönbözőbb terepeken. Az idei verseny látványos magyar sikert hozott: Erdélyi Eszter szoros versenyben szerezte meg az ezüstérmet.

 

09 márc. 2010 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A pálya illetve a szervezés sokak szerint a világon az egyik legjobb, nem véletlen, hogy a versenyre pillanatok alatt elkelnek a nevezési lehetőségek, pedig mind a technikát, mind a versenyzőket igénybe vevő pálya olyan meglepetéseket is tartogat, amire a profik sem tudnak felkészülni. Ez pedig sokakat visszatart.

250 km, szélsőséges időjárás, a sivatagtól, a kősivatagon át a mocsáron keresztül a megáradt folyók árteréig számos felejthetetlen akadályt kell legyőzni a résztvevőknek. Idén a mezőnyben közel 3000 sportoló állt rajthoz.

Eszter így mesélt a versenyről: „..A szervezők hihetelenek… hisz minden egyes helszínen 750 sátrat kell telepíteni, elegendő ételt kell nyújtani… nem is értem hogy csinálják, hisz minden gond nélkül ment. … a maradék 50km maga volt a mennyország… imádom a technikás utakat… meg is nyertük a szakaszt és sikerült a vezetést átvennünk. 5 perccel vezettünk! ”

Eszter a nyári szezont Európában és Magyarországon versenyezve tölti el, számos MTB versenyen indul, köztük a júniusi Balaton Bike Fesztivál is kiemelt szerepet játszik, ahol a maraton verseny mellett a X2S tereptriatlon versenyen is részt vesz vendégként.

Fotó: TEAM JEEP

 

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk