Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Kilian Jornet (Salomon TEAM) győzelme a Mont Blanc ultramaratonon

  • Állapot: Archív
Kilian Jornet, SalomonAz extrém terepfutások leghíresebb versenyén a Mont Blanc Ultramaratonon duplázott a fiatal futónak számító Kilian Jornet (Salomon TEAM). Az összesen közel 5600 induló (3 távon) között Kilian - a mindössze 21 éves fiatalember - fantasztikus versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet 21:33:18 perces idővel, Sebastien Chaigneau (The North Face TEAM) előtt.
01 szept. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

A nőknél a 6. UTMB-jét teljesítő amerikai Kristin Moehl szerezte meg az aranyérmet, sokáig nagy harcban állva az angol Elisabeth Hawkerral, de végül közöttük 2 óra különbség volt a célban.

A nagy ellenfelek között a legendás Marco Olmo, Scott Jurek, Dawa Sherpa és Németh Csaba is indultak a futáson - Kilian tavaly óriási meglepetésre nyerte a versenyt, hiszen 20 évesen még soha senki nem győzött hasonló extrém futáson! Azonban többen már a táv első harmadában kiestek, az üldözők között Csaba (aki volt már ezüstérmes is a versenyen) nagyon jó erőbeosztással haladt, féltávnál 30 perc hátrányban volt a spanyol futó mögött.

Az est leszállta azonban sokszorosára növelte az amúgy is különlegesen nehéz verseny megpróbáltatásait: eső, köd, hideg. Sokan tévedtek el a kijelölt pálya ellenére is, ami a sziklák között, 2000 m magasban nagyon kiveszi a futók erejét. Azonban Kilian kiállta az esti próbát is, magabiztosan vezetve köszönt rá az új nap és a 140. km-nél még sebességet is tudott váltani! Egy órára növelte az előnyét és azt a célig tartotta.

Kilian Jornet célbaérkezése

Könnyű győzelemnek látszik, de Kilian szavai másról árulkodnak: "A rajttól folyamatosan harcban álltam, nem volt pihenő. Eleinte az ellenfelek miatt, később a köd és az eső váltak számomra nehézzé. Nagyon kellett figyelnem a különleges táplálkozásra és a folyadékpótlásra tekintettel a szokatlan körülményekre".

Német Csaba taktikus versenyzéssel hozta a formáját, végül a 7. helyen ért célba. Talán elérhetett volna jobb eredményt is, de az utóbbi fél évban számos nemzetközi ultra terepfutáson megszerzett győzelmei talán kárpótolják ezért a helyezésért. A magyar csapat több tagja is sikeresen teljesítette a versenyt, többségük az élmezőnyben.

2009 UTMB Results
UTMB 2009 Férfi
JORNET Kilian 21.33.18 Salomon ESP
CHAIGNEAU Sebastien 22.36.45 The North Face FRA
KABURAKI Tsuyoshi 22.48.36 The North Face JAP
UTMB 2009 Nő
MOEHL Kristin 24.56.01 Patagonia USA
HAWKER Elisabeth 26.04.42 The North Face UK
AGUILERA VILADOMIU Monica

Forrás: UTMB




A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk