Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Antarctic Ice Maraton a Déli-sarkon

  • Állapot: Archív

Antarktisz, Antarctic, Maraton, Déli-sark

A Déli Sarktól száz kilométerre volt a startja az Antarktiszi maratonnak, amelynek győztese 3 óra 47 perc alatt futotta végig a 42 kilométeres távot.

Tizenhét ország harminchat atlétája vágott neki a 42 kilométeres távnak. A start alig 100 kilométerre volt a Déli Sarktól, és bár ott nemrég kezdődött a nyár, hőség nem hátráltatta a mezőnyt, amely természetesen nem rövid nadrágban és atlétatrikóban szaladta végig a távot, hanem igen sokrétegű ruházatban. Az időjárás ugyanakkor kedvező volt, a The Daily Telegraph című brit lap ideálisnak értékelte. A levegő biztos tiszta volt és friss. A szervezők külön indítottak női és férfi mezőnyt.

09 dec. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

"Ilyen hidegben egészen lassan kell kezdeni a futást, fele olyan gyorsan, mint egyébként, és nagyon nehéz visszafognom magam. Pár kilométerrel később aztán meglátom, hogyan bírom, és a végére belegyorsítok" - idézte a lap Elizabeth Chapmant.

Antarktisz, Antarctic, Maraton, Déli-sark

A férfiaknál a győztes a 37 éves francia Clément Thévenet lett, aki rögtön az élre tört és végig megtartotta - méghozzá fölényesen - elsőségét. A férfi "mellékesen" bankár. Jégmaratoni rekordot döntött: 3 óra 47 perc alatt loholta végig a 42 kilométert . A második helyezett, az amerikai Alvin Matthews csak jó félórával később ért célba. A női mezőny 9 fős volt, a brit Yvonne Brown volt a leggyorsabbja 4 óra 26 perccel.

Yvonne nemcsak a győzelmet szerezte meg, hanem hatalmas sikert ért el egy rákbetegség gyógyító alapítvány számára, hiszen győzelmével és a média segítségével sok pénzt tudott gyűjteni a nemes cél érdekében.

November végén a leghidegebb 100 km futóverseny és ultramaraton címet is kiérdemlő futásra került sor, amelyet szintén a francia Clement Thevenet nyert meg.

MEN'S MARATHON

1. Clement Thevenet (FRA) - 3:47:07 hrs
2. Alvin Matthews (USA) - 4:38:19 hrs
3. Matthew Von Ertfelda (USA) - 4:52:58 hrs

WOMEN'S MARATHON

1. Yvonne Brown (GBR) - 4:26:10 hrs
2. Emer Dooley (IRL) - 4:41:30 hrs
3. Alison Hamlett (GBR)- 4:46:39

ANTARCTIC 100 KM

1. Clement Thevenet (FRA) - 12:09:06 hrs
2. Marc de Keyser (BEL) - 12:14:18 hrs
3. Dave Deany (AUS) - 13:48:14 hrs

Forrás: MTI, Antarctic Ice Marathon honlapja >>>

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk